SCI-FI koncert Filmové filharmonie nás vezme do Jurského parku či zprostředkuje Návrat do budoucnosti

Po Star Wars, Fantasy, Valentýnu či Games tu máme SCI-FI.

Kulturní sezóna 2021/22 se chýlí ke svému závěru, a proto ji uzavře jedno z nejoblíbenějších témat Filmharmonie, a to SCI-FI. Fanoušci prehistorických zvířat, pana Andersona, mimozemšťanů či dovolených na Marsu si přijdou na své, a to pod dirigentskou taktovkou Jana Kučery.

Na programu večera 4. června v Rudolfinu je hudba ze sci-fi filmů, jako jsou Star Wars – Epizoda I a III, Jurský park, Návrat do budoucnosti, Star Trek, Matrix, Vetřelec, Mandalorian či E. T. Mimozemšťan. Poslední položka je opravdovou perličkou, protože John Williams za svoji práci získal Oscara za nejlepší hudbu. „Sci-fi filmy nejsou kreativní pouze co se týče kostýmů nebo kulis. Velká svoboda a invence je znát i v hudbě, využívají se zajímavé techniky moderní práce s orchestrem. Příkladem může být hudba Jerryho Goldsmithe ve filmu Vetřelec nebo Dona Davise v Matrixu,“ vysvětluje dramaturg a ředitel Filmové filharmonie Matěj Lehár.

Atmosféru koncertu dokreslí cosplayeři v kostýmech svých oblíbených sci-fi postav. Celkový dojem z hudebního zážitku doplní pěvecký sbor. „Hudba ve sci-fi filmech bývá skutečně epická a sbor si ji vždycky vyloženě užívá. Mohu s jistotou říct, že posluchači se mají rozhodně na co těšit,“ říká sbormistryně Lenka Dandová.

Tyto stránky využivají cookies, aby mohly nabídnout relevantní informace pro vás. Dalším setrváním s tímto souhlasíte, máte však možnost cookies zakázat. Přijmout Více informací