Filmové události #22/22: Na streaming dorazil Obi-Wan Kenobi i čtvrtá řada Stranger Things

Trailery nabídli Thor, Elvis, Ethan Hunt nebo Cassian Andor.

V Praze natáčený The Gray Man se představil v prvních plakátech. Fotografie a teaser sdílela i sedmá Mission: Impossible. Fantasy drama Tři tisíce let touhy má též novou ukázku. S druhým trailerem přišel i Elvis. Nový klip je tu též ke čtvrtému Thorovi. A pozadu není ani seriál Andor ze světa Star Wars. Na streaming dorazily i nové seriály. Rychle a zběsile má hereckou posilu. Na závěr pak něco smutného, opustil nás Ray Liotta.

#22/22

S prvními ilustračními fotografiemi i oficiálními plakáty přišel akční snímek The Gray Man. Ten se z velké části natáčel v loňském roce v Praze a okolí. Na posterech jsou k vidění představitelé hlavních postav, kterými jsou Ryan Gosling, Ana de Armas a Chris Evans. The Gray Man bude na Netflixu od 22. července.

Oficiálním teaserem se pak pochlubil Tom Cruise se svým sedmým pokračováním Mission: Impossible. To nese tentokráte název Dead Reckoning Part One a vrací se v něm Ethan Hunt i všechny ostatní oblíbené postavy v podání herců jako jsou Rebecca Ferguson, Simon Pegg nebo Ving Rhames. Z nováčků se pak můžeme těšit na Hayley Atwell, Pom Klementieff, Vanessu Kirby nebo Caryho Elwese a další. Snímek vstoupí do kin až příští rok.

Ukázku si připravilo i romantické fantasy Three Hundred Years of Longing. V něm se střetávají Tilda Swinton a Idris Elba coby racionálně smýšlející akademická doktorka a magický džin z láhve. Tento neotřelý projekt George Millera (trilogie Šílený Max) by měl mít premiéru v letošním roce.

Když už je řeč o neobvyklých snímcích a unikátních adaptacích, tak další jméno, které při této definici vyvstane na paměti je beze sporu Baz Luhrmann. A právě jeho Elvis má druhý oficiální trailer. V této biografii se pak představují Austin Buttler nebo Tom Hanks a mnozí další. Film by měl být uveden do kin již koncem letošního června.

Do čtveřice tu máme i jednu marvelovku, která též nedávno vypustila novou ukázku. Titulní hrdina Thor se v ní setkává se Strážci Galaxie i bývalou milenkou Jane, ze které se nyní stala ženská verze Thora. V novém klipu byl pak také poprvé k vidění ústřední záporák v podání nerozpoznatelného Christiana Balea. Do kin se Thor: Láska jako hrom chystá začátkem července.

A první klip poskytl i seriál Andor ze světa Star Wars. Ten se zaměřuje na Cassiana Andor a jeho osud před událostmi filmu Rogue One. Kromě Diega Luny, který se vrací jako titulní hrdina, se tu pak objeví i Alan Tudyk jako K2SO nebo Stellan Skarsgard v zatím nespecifikované roli. Andor si budou moci fanoušci hvězdných válek pustit skrze Disney+ už od konce srpna.

Již v současné době se však mohou příznivci Star Wars podívat na platformě Disney+ na pořad Obi-Wan Kenobi, který se točí kolem legendární titulní postavy a odehrává se mezi Star Wars prequely a původní trilogií. První dvě epizody pořadu vyšly v pátek 27. května. Ve stejnou dobu pak konkurenční Netflix spustil celou čtvrtou řadu Stranger Things, jejímž jádrem je opět záhadné městečko Hawkins, Upside Down a děvče s nadpřirozenými schopnostmi Eleven.

Jednou z nejpopulárnějších filmových sérii je Rychle a zběsile. To má hereckou posilu. K, už tak objemnému, hvězdnému obsazení se nově přidala Rita Moreno jako babička Dominica Toretta. Oznámil to sám Vin Diesel na svém Instagramu v krátkém videu s herečkou, kde přiznal, že byl dlouho jeho sen zahrát si s touto legendární herečkou.

Na závěr tu pak máme něco smutného, opustil nás Ray Liotta. Herec ve svých 67 letech zemřel ve spánku v Dominikánské republice, kde natáčel svůj nejnovější projekt. Liotta se proslavil především ve Scorseseho Mafiánech, kde ztvárnil vychytralého Henryho Hilla.

Tyto stránky využivají cookies, aby mohly nabídnout relevantní informace pro vás. Dalším setrváním s tímto souhlasíte, máte však možnost cookies zakázat. Přijmout Více informací