Filmové události #23/22: Johnny Depp vyhrál při s Amber Heard, ve Warnes Brother nastávají velké změny

Je tu i pár trailerů.

Sequel Top Gunu boří rekordy výdělečnosti. Spor mezi Johnnym Deppem a Amber Heard došel k závěru. Dermot Mulroney posílí herecké obsazení nového snímků z řady hororů Vřískot. Nový seriál ze světa Percyho Jacksona zahájil natáčení. Zemeckisův Pinocchio má první trailer. Korejská verze Papírového domu se představila v ukázce. Klip má i hororová komedie The Menu. A Toby Emmerich odchází.

#23/22

Snímek Top Gun: Maverick vstoupil do kin teprve před týdnem a už se mu podařilo na tržbách pokořit rekordy. Za uplynulých deset dní od své premiéry si tento očekávaný sequel s Tomem Cruisem v hlavní roli vydělal na prodeji z lístku 274 milionů dolarů, čímž se stal Cruisovým zatím nejvýdělečnějším filmem. Tuto příčku dříve zaujímalo hercovo sci-fi drama Válka světů. Druhý Top Gun se také drží na předním místě v žebříčku filmů, které jsou v současnosti v kinech.

Další velkou novinkou uplynulého týdne bylo uzavření vysoce sledovaného soudního sporu mezi Johnnym Deppem a Amber Heard. Soud nakonec rozhodl ku prospěchu Deppa, které mu nyní musí Heard vynahradit škodu ve výši 15 milionů dolarů.

Nové chystané pokračování hororové parodie Vřískot má hereckou posilu. V šestém díle se tak vedle Melissy Barrera, Jasmin Savoy Brown, Mason Gooding, Jenny Ortega a Hayden Panettiere objeví i Dermot Mulroney, který se proslavil například ve snímku Svatba mého nejlepšího přítele. Žádné detaily, ani to. zda se ve filmu objeví původní obsazení (Courteney Cox, Neve Campbell a Dave Arquette) zatím není známo.

Studio Disney chystá seriál z knižního světa Percyho Jacksona. V uplynulých dnech pak bylo oznámeno, že oficiálně začalo natáčení tohoto pořadu. Ten má nést název Percy Jackson and the Olympians a k vidění bude skrze streamovací platformu Disney+.

Oblíbenou Disneyho postavou je pak Pinocchio, jehož kreslená verze patří po Sněhurce a sedmi trpaslíčcích mezi jedny z prvních animáků tohoto studia. Nejnovější hranou adaptaci si pak na letošek připravil režisér Robert Zemeckis, který své dílo představil v prvním oficiálním traileru. Ve snímku se objevuje Tom Hanks, Cynthia Erivo, Luke Evans, Joseph Gordon-Levitt či Keegan-Michael Key a další. Pinocchio bude mí premiéru skrze Disney+ již 9. září.

Konkurenční Netflix zase zjevně sází na jistotu. Je tu totiž první ukázka ke korejské verzi úspěšného španělského seriálu Papírový dům. A tak zhruba půl roku po odvysílání posledních epizod původního Papírového domu přichází Netflix s ukázkou k nové asijské adaptaci. Příběh je téměř stejný, jen postavy trochu odlišné.

Horor s komediálními prvky, to je snímek The Menu, jehož tvůrci nedávno uveřejnili první klip. Děj sleduje mladý zamilovaný pár, který se vydává do jedné z nejexkluzivnějších destinací na světě, aby povečeřel v restauraci, jež nabízí jedinečný kulinářský zážitek. Zdejší šéfkuchař jim však připravil tajnou ingredienci, která bude mít pro oba zamilované překvapivé následky. Ve filmu se objevují Anya Taylor-Joy, Nicholas Hoult, Ralph Fiennes či John Leguizamo.

A na závěr tu máme novinku ze světa Warner Brothers. Producent, kreativní poradce a předseda představenstva Toby Emmerich oznámil, že opouští toto filmové studio. To je pro Warner Brothers, které bude muset hledat za Emmericha náhradu, velká rána a může se to odrazit i na jeho budoucnosti a připravovaných projektech.

Tyto stránky využivají cookies, aby mohly nabídnout relevantní informace pro vás. Dalším setrváním s tímto souhlasíte, máte však možnost cookies zakázat. Přijmout Více informací