Do Karlových Varů na MFF přijedou Geoffrey Rush a Benicio del Toro

Oba hvězdní hosté převezmou cenu na zakončení 56. ročníku.

Již za deset dnů odstartuje největší filmová událost u nás, a to 56. ročník Mezinárodního filmového festivalu Karlovy Vary. A jak již bývá zvykem, právě v těchto dnech organizátoři oznamují hlavní hosty nadcházejícího ročníku. Tentokrát se budeme moci v lázeňském městečku potkat s pány Geoffrey Rush a Benicio del Toro.

Australský herec a držitel Oscara Geoffrey Rush převezme v rámci slavnostního zakončení Křišťálový globus za mimořádný umělecký přínos světové kinematografii. Po Johnnym Deppovi se tak jedná již o druhého piráta z Karibiku (Barbossa). Program festivalu nabídne projekce snímků Králova řeč, Quills – Perem markýze de Sade a Záře.

Druhým hostem závěrečného večera bude herec a producent, držitel Oscara Benicio Del Toro. Ten obdrží z rukou Jiřího Bartošky Cenu prezidenta MFF Karlovy Vary. Karlovarský festival jako poctu Beniciu Del Toro uvede filmy Traffic – Nadvláda gangů a Obvyklí podezřelí.

Zahajovací film 56. ročníku MFF KV sice ještě zahaluje rouška tajemství, ale již dnes víme, že zahajovací koncert na pódiu u hotelu Thermal bude patřit unikátnímu koncertnímu projektu SymfoMIG. „Provést zahajovací koncert 56. ročníku KVIFF s orchestrem Národního divadla je pro naši chlapeckou, taneční, pěveckou a striptérskou skupinu z Prahy 5 – Smíchova jednou z největších možných ctí i čestí. Se zapojením pěveckého sboru a členek baletu připravujeme dosud nejpočetnější uměleckou fúzi v historii naší skupiny. Nedá se tedy ani vyloučit, že někteří vystupující budou během produkce přepadávat z podia. Pevně však věříme v mimořádný umělecký zážitek a slibujeme, že vystoupíme bez spodního prádla!“ prozradil frontman kapely MIG 21 Jiří Macháček.

Tyto stránky využivají cookies, aby mohly nabídnout relevantní informace pro vás. Dalším setrváním s tímto souhlasíte, máte však možnost cookies zakázat. Přijmout Více informací