Filmové události #26/22: Jon Snow ze Hry o trůny bude mít svůj spin-off, prequel k Hunger Games má hereckou posilu

Proběhla i hlavní tiskovka ke KVIFF.

Na filmový festival v Karlových Varech přijedou Geoffrey Rush a Benicio del Toro. Ben Stiller navštívil ukrajinského prezidenta. Jon Snow bude mít vlastní seriál. Novinky tu jsou i k prequelu Hunger Games. Pokračování Duny má hereckou posilu. Animovaným postavičkám ve filmu Spellbound propůjčí hlas i Nicole Kidman a další hvězdy. Druhá část čtvrté řady Stranger Things má finální trailer. V první ukázce se představilo i drama Bílé ptáče: Zázračný příběh. Klip tu je i k hororu Barbarian. Pohyblivý plakát pak zveřejnili tvůrci snímku To nic, drahá.

#27/22

Mezinárodní filmový festival v Karlových Varech zná své hlavní hosty, jsou jimi herci Geoffrey Rush a Benicio del Toro. Rushe mohou diváci znát z Pirátů z Karibiku, Královy řeči nebo dramatu Quills – Perem markýze de Sade. Del Toro se pak proslavil ve snímcích, jakou jsou Obvyklí podezřelí, Traffic – nadvláda gangů nebo Podfu(c)k. Některé ze zmíněných filmů budou uvedeny i v rámci festivalu jako pocta hostům. KVIFF bude zahájeno již tento pátek 1. července a potrvá do soboty 9. července.

Americký herec Ben Stiller zavítal do Ukrajiny a navštívil prezidenta Volodymyra Zelenského. Učinil tak v pondělí v rámci oslav Světového dne uprchlíků. Při té příležitosti Stiller označil Zelenského za svého hrdinu a podržel ukrajinský národ v rusko-ukrajinském konfliktu.

Nyní však něco z jiného soudku. Jon Snow, oblíbená postava ze Hry o trůny, bude mít svůj vlastní seriál. Potvrdil to sám autor knih George R. R. Martin. Ve spin-offu pojmenovaném Snow by se měl vrátit i původní představitel titulního hrdiny Kit Harington, jehož nápad to celé údajně bylo. Děj ani další detaily pořadu zatím nejsou známy.

Svůj prequel chystá i filmová série Hunger Games. Ta už má své herecké obsazení. Objeví se zde například Rachel Zegler, Tom Blyth nebo Hunter Schafer. Snímek pojmenovaný The Hunger Games: The Ballad of Songbirds and Snakes se bude zabývat událostmi, které se odehráli před dějem populárních filmů a představí i mladého prezidenta Snowa.

Pokračování bude mít také Duna, což tvůrci potvrdili ihned po uvedení prvního snímku do kin. V tomto sequelu se pak podle nejnovějších informací objeví i Léa Seydoux. Více detailů zatím nebylo odhaleno.

Svůj vlastní animák pak chystá i platforma Apple TV+. V kresleném filmu postavičkám propůjčí hlasy Nicole Kidman, Javier Bardem, Rachel Zegler, John Lithgow, Nathan Lane či Jenifer Lewis.

Coby to však bylo za týden bez trailerů. A tak tvůrci seriálu Stranger Things uveřejnili finální ukázku k druhé části čtvrté řady pořadu. Tyto poslední dvě epizody budou uvedeny na Netflixu již 1. července.

V prvním traileru se pak představilo válečné drama Bílé ptáče: Zázračný příběh, volné pokračování filmu (Ne)obyčejný kluk. Protagonista předchozího filmu, Julian, opouští své rodné město a vydává se za babičkou do Paříže. Ta mu vypráví příběhy z válkou okupované Francie, kdy se jako dívka schovávala před nacisty u přátel svých rodičů. Ve snímku, který bude mít premiéru v říjnu letošního roku, vystupují například Helen Mirren nebo Gillian Anderson.

A klip má i horor Barbarian. Ten se zaměřuje na dívku, která se objevuje ve městě kvůli pracovnímu pohovoru a rozhodne se přespat v místním Airbnb. Zde však zjišťuje, že její pokoj byl zvláštní náhodu dvakrát zamluvený a už je v něm ubytovaný zvláštní muž. I přes svůj lepší úsudek se dívka rozhodne s mužem na pokoji zůstat a záhy zjišťuje, že v domě je toho více děsivého a její spolubydlící je ten nejmenší problém. Ve dvou hlavních rolích se tu objevují Georgina Campbell a Bill Skarsgård. Snímek má naplánovanou premiéru na 31. srpen.

Na závěr tu pak máme nový, tentokráte pohyblivý, plakát k dramatu To nic, drahá. Hlavní role zde ztvárňují Florence Pugh, Harry Styles, Olivia Wilde nebo Chris Pine a další. Wilde sama snímek režírovala, jedná se o její druhý projekt po komedii Šprtky to chtěj taky. To nic, drahá pak sleduje neobvyklý příběh ve stylu Stepfordských paniček. Snímek bude uvedený do kin již v druhé polovině září.

Tyto stránky využivají cookies, aby mohly nabídnout relevantní informace pro vás. Dalším setrváním s tímto souhlasíte, máte však možnost cookies zakázat. Přijmout Více informací