Jiří Ježek, producent snímků Tankový prapor, Šakalí léta či Kolja, vstoupil do Producentské síně slávy

Slavnostní akt proběhl na 56. ročníku MFF Karlovy Vary.

Asociace producentů v audiovizi (APA) se rozhodla zhruba po třiceti letech fungování nezávislého filmového producentství v Čechách oceňovat ty, kteří se zasloužili o jeho rozvoj a dosáhli se svými projekty významných úspěchů. Historicky první uvedení do nově otevřené Producentské síně slávy proběhlo během prvního víkendu MFF Karlovy Vary v Grandhotelu Ambassador Národní dům.

„Producentství má v Česku dlouholetou tradici a je hybnou silou naší audiovize. Považujeme za důležité zdůrazňovat význam nezávislých producentů. Současná úspěšná generace by ale nemohla dělat svou práci bez přínosu předchozích generací. Proto jako profesní organizace budeme každý rok připomínat jednoho kolegu, který se významnou měrou podílel nebo podílí na dobrém jménu producentské profese,“ uvedl předseda APA Vratislav Šlajer.

Ten spolu s režisérem Janem Hřebejkem předal ocenění producentovi Jiřímu Ježkovi, jenž má na svém kontě snímky, jako jsou Černí baroni, Tankový prapor, Dědictví aneb Kurvahošigutntag, Šakalí léta, Kolja či Báječná léta pod psa a mnohé další. Jiří Ježek je tak prvním obyvatelem Producentské síně slávy. „Jsem strašně rád, že jsem na začátku své cesty potkal producenta, který byl a je obrovský srdcař. Já si myslím, že každý filmař a každý producent musí strašně moc milovat to, co dělá. A věřit tomu. Největší štěstí pro začínajícího tvůrce je potkat člověka, který všechno tohle v sobě má. Já ti za to Jirko, za všechny lidi tady a za všechny filmaře v České republice, velmi děkuji,“ svěřil se přímo na předání Jan Hřebejk, který s Ježkem spolupracoval na filmu Šakalí léta.

Jak to na slavnostním uvedení do Producentské síně slávy vypadalo, se můžete podívat i ve fotogalerii na našem FB profilu.

Tyto stránky využivají cookies, aby mohly nabídnout relevantní informace pro vás. Dalším setrváním s tímto souhlasíte, máte však možnost cookies zakázat. Přijmout Více informací