Jubilejní pátý ročník Comic-Con Prague odstartoval! Zahájit ho přišly hvězdy z Mandaloriana i Hvězdné brány

Brány O2 universa jsou otevřené.

A zůstanou otevřené až do neděle. Pátý Comic-Con Prague byl slavnostně zahájen. Na slavnostním ceremoniálu nechyběli zahraniční i domácí cosplayeři, komiksoví tvůrci a světové filmové i televizní hvězdy. Comic-Conu přišli na pódium popřát třeba tři herci z Hvězdné brány: Atlantida – David Nykl, David Hewlett a Paul McGillion. Mezi dalšími přítomnými hosty byli dále dva Mandaloriani Tait Fletcher a Brendan Wayne, Michael Ironside známý třeba z Hvězdné pěchoty nebo Patrick Duffy, kterého proslavily seriály Dallas a Krok za krokem.

Na zahájení pak nechyběl ani političtí zástupci, kteří se také ponořili do komiskové a cosplayové nálady. A tak na stage přišli zahájit primátor Prahy Bohuslav Sobotka oděný do kostýmu Ricka z Ricka a Mortyho, starosta Prahy 9 Tomáš Portlík jako imperátor Palpatine, a ambasadoři UK a USA Matt Field a Bijan Sabet jako dva doktoři, Pán času (Doctor Who) a Doctor Strange. A jelikož Comic-Con Prague slaví letos páté výročí, tak zahájení nemohlo proběhnout bez slavnostního dortu, kterému sfoukly svíčky všechny zúčastněné hvězdy.

(Foto: Červený koberec)

Již během prvního dne pak proběhlo několik besed s hvězdnými hosty, které jsou tím nejzajímavějším, co akce nabízí. Jedním z panelů byla i debata s hercem Patrickem Duffym. Ten se rozhovořil především o svém působení v pořadech Dallas a Krok za krokem, které ho proslavili. Herec také zmínil seriál Man from Atlantis, v němž svou kariéru začínal.

V rámci povídání o Dallasu zmínil například, že se k roli Bobbyho dostal náhodou a vůbec na ni nemusel dělat konkurz. Rozpovídal se také o tom, jak musel udržovat v tajnosti Bobbyho návrat, po té, co byla postava v seriálu zabita. Údajně o jeho návratu věděl pouze on a jeden z producentů. Aby se vyhnuli paparazzi a bulvárnímu tisku, natočili tři falešné scény, aby slídící novináře zmátli. Skutečná scéna s jeho návratem pak vznikla pomocí externí produkční společnosti. S tou natočili reklamu na mýdlo, z níž pak vystřihli krátkou scénu ve sprše, a tu použili na konci samotné epizody spojenou s jinou scénou. Po odvysílání epizody tak došlo k překvapení nejen publika, ale i ostatních herců ze seriálu.

Duffy pak také porovnával své působení v Dallasu s natáčením Krok za krokem a poznamenal, že tvorba sitcomu pro něj byla příjemnější, protože se dala snáze skloubit s rodinným životem a mohl se tak více věnovat své ženě a dětem. Rozpovídal se pak také o dětech z Kroku za krokem, s jejichž představiteli je stále v kontaktu a podotkl, že zrovna nedávno měli společný sraz. Na naši otázku, zda je více jako Bobby Ewing nebo Frank Lambert, podotkl, že si osobně myslí, že má něco málo od obou. Také se svěřil, že si myslí, že by si ti dva sedli, kdyby se někdy potkali. „Frank by určitě chtěl od Bobbyho nějaké peníze, vždyť musí uživit tolik dětí!“ pronesl Duffy pobaveně.

(Foto: Červený koberec)

Na zbylých panelech se fanoušci mohli těšit na besedy s herci Craigem Charlesem a Chrisem Barriem, kteří se rozpovídali na téma seriálu Červený trpaslík. Tato diskuze pak pokračovala později večer, kdy měli panel tři čeští dabéři z Červeného trpaslíka. Dále pak proběhlo také posezení s hned třemi doktory z Hvězdné brány: Atlantida, které zde představovali David Hewlett, David Nykl a Paul McGillion.

V ostatních prostorech pak mohli návštěvníci přijít na fanouškovské besedy na témata Harry Potter, Hra o trůny, Star Wars, Star Trek, Anime a mnohá další. Na stage Evropy 2 pak probíhaly besedy s českými herci a tvůrci, speciální sál pak měly i domácí seriály, o kterých se debatovalo v rámci Serial Killer Line. V prvním dni se tu tak mimo jiné povídalo o pořadech Smysl pro tumor nebo Král Šumavy.

Samozřejmě pak na akci nechyběli zahraniční i domácí komiksoví tvůrci, od kterých si mohou zájemci nechat podepsat své komiksy. Již první den pak byla v prostorech k vidění celá řada pestrých kostýmů profesionálních cosplayerů i po domácku vyrobených.

Pátý ročník pražského Comic-Conu potrvá až do neděle 7. dubna a návštěvníci se mohou těšit na opravdu bohatý program plný zajímavých hvězd a besed, focení se svými oblíbenci, spoustu doprovodných aktivit a stánky s originálními tematickými suvenýry, kde si každý najde to svoje.

Jak to v pátek na Comic-Con Prague vypadalo, se můžete podívat i ve fotogalerii na našem FB profilu.

(Foto: Červený koberec)

Tyto stránky využivají cookies, aby mohly nabídnout relevantní informace pro vás. Dalším setrváním s tímto souhlasíte, máte však možnost cookies zakázat. Přijmout Více informací