Filmové události #28/22: MFF Karlovy Vary jsou u konce, režisér Parazita chystá nový projekt

Tom Cruise visí ve vzduchu na letadle v sedmém Mission: Impossible.

Filmový festival v Karlových Varech byl slavnostně zakončen. Bong Joon-ho připravuje hvězdně obsazený snímek. Sedmá Mission: Impossible se představila v nových fotografiích. V Marvelovce Echo se objeví známé tváře. Prsteny moci Pána prstenů zveřejnily první sneak peak. Je u také trailer k Amsterdamu. Ukázku zveřejnilo i historické drama Válečnice. A je tu také klip k animáku stanice Apple TV+ Štěstí. Na závěr pak jedna smutná zpráva, opustil nás James Caan.

#28/22

Na sklonku uplynulého týdne se uskutečnilo slavnostní zakončení Mezinárodního filmového festivalu v Karlových Varech. Na závěrečný večer přijely i hlavní hvězdy letošního ročníku, herci Geoffrey Rush a Benicio del Toro. Rush převzal Křišťálový glóbus za mimořádný umělecký přínos světové kinematografii, Cenu prezidenta pak obdrželi del Toro a Boleslav Polívka. Nejlepším filmem festivalu se stal íránsko-kanadský snímek Nadějné léto a četná ocenění si odneslo i české drama Slovo.

Festivalové začátky měl i oscarový korejský snímek Parazit, který před pár lety vynesl svým tvůrcům četná ocenění. A právě jeho režisér, Bong Joon-ho chystá nový film, tentokráte se světovým obsazením. V připravovaném sci-fi se objeví herci jako Steven Yeun, Mark Ruffalo, Robert Pattinson, Naomi Ackie či Toni Collette. Podrobnější informace zatím nejsou známy.

V nové fotografii k chystanému sedmému pokračování akčňáku Mission: Impossible pak Tom Cruise opět zkouší své limity. Jak je tomu již zvykem, Cruise se v novém sequelu opět uchyluje k čím dál tím více nebezpečným kaskadérským kouskům. Nejaktuálnější fotografie zobrazuje tohoto čerstvého šedesátníka, jak visí ve vzduchu a drží se letícího letadla. Sedmé Mission: Impossible nesoucí podnázev Odplata – První část má naplánovanou premiéru na červenec příštího roku.

https://screenrant.com/mission-impossible-7-tom-cruise-plane-stunt-image/

Příští rok bychom se také měli dočkat marvelovského seriálu Echo. Ten má zkoumat osud stejnojmenné komiksové postavy, kterou jsme poprvé mohli spatřit v loňském Hawkeyeovi. Minulý týden pak tvůrci oznámili, že se v pořadu vrátí některé známé tváře, a to jmenovitě Charlie Cox jako Matt Murdock alias Daredevil a Vincent D’Onorio jako Wilson Fisk čili Kingpin.

Sneak peek pak nabídl očekávaný pořad ze světa Pána prstenů s podtitulem Prsteny moci. Ten se má zaměřit na život ve Středozemi dávno před událostmi trilogie Pána prstenů i Hobita a prozkoumat vznik titulních prstenů. Objevit se zde mají mladší verze postav, jako jsou Galadriel či Elrond. Prsteny moci budou k vidění skrze platformu Amazon Prime Video od 2. září.

Ukázku zveřejnilo také historické drama Amsterdam. To čítá vskutku bohaté hvězdné obsazení, objevují se zde například Margot Robbie, Christian Bale, John David Washington, Anya Taylor-Joy, Timothy Olyphant, Zoe Saldana, Robert De Niro, Rami Malek, Andrea Riseborough, Michael Shannon, Mike Myers, Chris Rock či Taylor Swift. Snímek má naplánovanou premiéru na letošní listopad.

Další historické drama, Válečnice, se také představilo v prvním traileru. Snímek, inspirovaný skutečnými událostmi, sleduje osud generálky Naniscy, která velí ženské bojové družině Agojie. Ta v 19. století chránila africké království Dahomey, a to s takovými schopnostmi a divokostí, jaké dosud nikdo na světě neviděl. Hlavní roli si zde zahrála Viola Davis.

A do čtveřice tu máme také klip k animovanému snímku Štěstí z produkce Apple TV+. Ten se točí kolem věčné smolařky Sam Greenfield, která se z nenadání ocitá v Zemi Štěstí, kde se musí spojit s kouzelnými bytostmi. Hlavním postavám zde propůjčily hlasy Jane Fonda a Whoopi Goldberg.

Na závěr pak jedna smutná zpráva. Ve věku 82 let nás opustil americký herec James Caan. Ten se proslavil zejména coby Sonny Corleone v legendárním Kmotrovi. Kromě toho mezi jeho známé role patří i ta hlavní v hororu Misery nechce zemřít, kde si zahrál uvězněného spisovatele Paula Sheldona. Zemřelému velikánovi vyjádřily poctu hvězdy jako Rob Reiner, Francis Ford Coppola, Barbra Streisand, Al Pacino nebo Adam Sandler a mnozí další.

Tyto stránky využivají cookies, aby mohly nabídnout relevantní informace pro vás. Dalším setrváním s tímto souhlasíte, máte však možnost cookies zakázat. Přijmout Více informací