Ida, Jan Palach, Okupace a další snímky uvede Letní 3Kino

Na Mariánské náměstí se vrací letní filmová zábava.

Mezinárodní filmový festival 3KinoFest zaměřující se na nejlepší a nejzajímavější filmy z Polska, Slovenska, Maďarska a České republiky opět pořádá Letní 3Kino v historickém centru Prahy. Promítat se budou oceňované středoevropské filmy, a to vždy tři dny v měsíci.

První filmový blok/víkend je již za dveřmi. Těšit se můžeme na dánské drama Ida (21.7.), polskou krimi komedii Ederly (22.7.) a blok studentských filmů Svátek babiček, Přistoupili? a Amerika (23.7.). Bezplatná promítání startují vždy ve 21:00. Zajímavostí je, že se jedná o tzv. tiché kino, kdy zvuk projekce neruší okolí, protože jsou divákům rozdána sluchátka.

Srpnový program se zaměří na filmy k výročí okupace. Na programu tak nalezneme díla Jack Strong (18.8.), Jan Palach (19.8.) a Okupace (20.8.). Na září, v období od 8. do 10. 9., organizátoři naplánovali přehlídku nejúspěšnějších polsko-českých koprodukčních filmů.

Tyto stránky využivají cookies, aby mohly nabídnout relevantní informace pro vás. Dalším setrváním s tímto souhlasíte, máte však možnost cookies zakázat. Přijmout Více informací