Letošní 3KinoFest nabídne setkání s režisérem Jerzym Skolimowskim či výstavu kostýmů a rekvizit z filmu Pan Tau

Prohlédnout si budeme moci i obraz malířky, jejíž díla mají ve sbírce například Madonna, Jack Nicholson či Barbra Streisand.

Za necelý měsíc odstartuje 9. ročník středoevropského festivalu 3KinoFest, který tento rok sází na rozmanitost. Naservíruje nám proto nejen světové filmové premiéry, filmy nominované na Oscara a výjimečné debuty kinematografie z Polska, Slovenska, Maďarska a České republiky, ale i bohatý doprovodný program.

„Poslední ročníky nás přesvědčily, že návštěvníky baví žánrová pestrost a různorodost. V několika následujících dnech uzavíráme nominace do soutěžní sekce a již teď mohu prozradit, že divákům nabídneme tři celosvětové filmové premiéry i to, že besedovat s diváky bude například jeden z nejvýznamnějších polských režisérů Jerzy Skolimowski,“ prozradil ředitel 3KinoFest Vavřinec Menšl.

Již první festivalový večer bude unikátní, protože všichni hosté si budou moci prohlédnout znovuobjevený obraz polské malířky Tamary Łempicke. „Portrét ženy s hochem na prsou od Tamary Łempicke bude k vidění jen po dobu 24 hodin. Chtěl bych na tomto místě poděkovat Prof. PhDr. Ivo Bartečkovi, jehož prostřednictvím můžeme tento unikátní olej na plátně veřejnosti poprvé po sto letech představit,“ uvedl Menšl. Díla této významné umělkyně, jenž se prodávají v řádech milionů euro, mají ve své sbírce například Madonna, Jack Nicholson či Barbra Streisand

Doprovodný program dále přinese výstavu kostýmů a rekvizit z filmu Pan Tau, relaxační jógu na filmovou hudbu pod vedením herečky Petry Špindlerové či vernisáž výstavy fotografií Oldřicha Škáchy, dvorního fotografa Václava Havla.

Tyto stránky využivají cookies, aby mohly nabídnout relevantní informace pro vás. Dalším setrváním s tímto souhlasíte, máte však možnost cookies zakázat. Přijmout Více informací