Filmové události #43/22: Probíhá Comic-Con Junior, Harrison Ford bude v MCU

Jsou tu i novinky k pokračování Magic Mika.

Opustil nás herec Josef Somr. První ročník Comic-Con Junior odstartoval. Pokračování Kapitána Ameriky má významnou hereckou posilu. Do kin vstoupil Black Adam. Thriller Twister se dočká sequelu. Čtvrtý díl V zajetí démonů přišel s novinkou. Jsou tu také první fotografie ke třetímu Magic Mikovi. Enola Holmes 2 má zase nové plakáty. V traileru se představila pátá řada Koruny. Netflix také nabídl ukázku ke své adaptaci románu Na západní frontě klid. Třetí Creed má také první spot. A klip tu je i ke komedii A Man Called Otto. Na závěr tu pak máme novinky k případu Kevina Spaceyho.

#43/22

Ještě před začátkem uplynulého týdne přišla jedna smutná zpráva – v 82 letech nás opustil český herec Josef Somr. Proslavil se ve filmech jako Ostře sledované vlaky, Soukromá vichřice, Žert, Slavnosti sněženek, Dobří holubi se vracejí nebo Černí baroni a mnohých dalších.

Teď však něco z veselejšího soudku. Od 22. do 23. října proběhl první ročník Comic-Con Junior, který se uskutečnil v Brně. Jedná se o verzi Comic-Conu určenou především pro mladší návštěvníky. Fanouškovského setkání se zúčastnily hvězdy jako Mark Williams (Arthur Weasley z Harryho Pottera), Noah Hathaway (Atreyu z Nekonečného příběhu), Suanne Braun (Hathor z Hvězdné brány) a spoustu domácích celebrit. Dorazit měli i Michael Shanks s manželkou Lexou Doig (Daniel Jackson a Carolyn Lam z Hvězdné brány), bohužel se však museli z akce na poslední chvíli omluvit, neboť Shanks údajně při pasové kontrole zjistil, že má prošlé doklady.

S novinkou pak přišel také Marvel. Tvůrci oznámili, že v chystaném čtvrtém Kapitánovi Americe, nesoucím podnázev New World Order, se objeví Harrison Ford. Ten převezme roli Thunderbolta Rosse po nedávno zemřelém Williamu Hurtovi.

Pozadu nezůstalo ani konkurenční DC. To v uplynulém týdnu vpustilo do kin svůj nejnovější snímek, kterým je Black Adam. Chvíli po premiéře pak bylo oznámeno, že producenti Beau Flynn a Hiram Garcia již plánují pokračování. Ujistili také fanoušky, že na sequel nebudou čekat tak dlouho, jako na původní film.

Pokračování pak bude mít i katastrofický thriller Twister. Původní film, který se točí kolem ničivého tornáda, vstoupil do kin před 26 lety a studio Universal nyní uvedlo, že chystá jeho sequel. Více detailů však zatím není známo.

Čtvrtý díl je zase v plánu pro hororovou sérii V zajetí démonů. Uplynulé dny pak přinesli novinku, že scénáře se opět ujme David Leslei Johnson-McGoldick, který stojí i za posledními dvěma díly franšízy. Kromě toho se Johnson-McGoldick podílel i na Aquamanovi a jeho nadcházejícím sequelu nebo obou snímcích ze série Sirotek.

V prvních fotografiích se pak představilo třetí pokračování Magic Mika. Fotky sdílel na svém Instagramu sám představitel titulního protagonisty Channing Tatum. Snímek Magic Mike’s Last Dance má vstoupit do kin v únoru 2023.

Blíží se také sequel Enoly Holmes, a tak tvůrci zveřejnili nové plakáty s postavami. Jsou na nich k vidění Millie Bobby Brown, Henry Cavill, Louis Partridge, Helena Bonham Carter nebo David Thewlis a mnozí další. Snímek vstoupí na Netflix za necelé dva týdny.

Na to konto také Netflix uveřejnil oficiální trailer k očekávané páté řadě seriálu Koruna, který se točí kolem britské královské rodiny. V nové sezóně, která se odehrává v 90. letech, ztvární královnu Alžbětu Imelda Staunton, prince Filipa pak Jonathan Pryce, princeznu Dianu Elizabeth Debicki a Charlese Dominic West a princeznu Margaret Lesley Manville. Pátá sezóna bude na Netflixu od 9. listopadu.

Do třetice pak Netflix také přišel s novou ukázkou ke své chystané adaptaci slavné novely Na západní frontě klid. Nová verze klasické knižní předlohy vznikla v německé produkci a objeví se v ní například Daniel Brühl. Snímek vstoupí na streaming 28. října.

S prvním klipem se představil i třetí díl boxerského dramatu Creed, který navazuje na sérii s Rockym. Ve snímku se střetne Creed v podání Michaela B. Jordana s novým soupeřem v podání Jonathana Majorse. Do kin pak film vstoupí v březnu příštího roku.

Nové adaptace se pak dočkal i švédský trhák Muž jménem Ove, který vznikl jako adaptace stejnojmenné knihy. V americkém remaku, který se představil v krátké ukázce, si titulního protagonistu zahraje Tom Hanks. Premiéru má tento reboot, pojmenovaný A Man Called Otto, v březnu 2023.

Na závěr tu pak máme novinku k soudnímu řízen s Kevinem Spaceym. Ten byl před pěti lety obžalován za sexuální obtěžování herce Anthonyho Rappa v roce 1986, kdy Spaceymu bylo 26 a Rappovi 14. Nyní však, po zevrubném vyšetřování, rozhodl soud ve Spaceyho prospěch a zbavil ho všech obvinění.

Tyto stránky využivají cookies, aby mohly nabídnout relevantní informace pro vás. Dalším setrváním s tímto souhlasíte, máte však možnost cookies zakázat. Přijmout Více informací