Snímky 9. ročníku 3KinoFest reflektují aktuální dynamické dění ve středoevropském prostoru

Pět dnů a osmnáct soutěžních filmů.

Aktuální ročník soutěžního filmového festivalu 3KinoFest odstartuje ve středu 9. listopadu. Oficiální slavnostní zahájení přinese projekci polského snímku Táta, který nás seznámí s řidičem kamionu Michalem, kterého hraje charismatický Eryk Lubos.

Středeční odpoledne navíc přinese bonus v podobě vzácného hosta. Do Prahy přijede fotograf Ryszard Horowitz, aby zde osobně uvedl film režisérského dua Mateusz Kudła, Anna Kokoszka s názvem Polański, Horowitz Hometown. Po promítání je připravena beseda s diváky.

Z dalších bodů filmového programu jmenujme například novinku Beaty Parkanové Slovo, drama polského režiséra Jerzyho Skolimowského Íá, filmové zpracování Schulzovy povídky Sanatorium na věčnosti či drama 107 matek, jež nás zavede do ženské věznice. Celková nabídka čítá 18 filmů, které vznikly v Čechách, na Slovensku, v Polsku, nebo v Maďarsku.

„Řada z nich bude mít právě v Praze světovou premiéru. V doprovodném programu představíme na 24 hodin veřejnosti před 100 lety ztracený a dnes badateli znovu objevený obraz královny malířské moderny Tamary Łempicke. Zajímavá bude i veřejná diskuse filmových tvůrců a producentů na téma, jak spolupracovat v době, která nepřeje financování filmů. A v neposlední řadě se těším, co přivezou studenti českých a polských uměleckých škol. Zatím prozradili jen to, že společně chystají vizuální a interaktivní překvapení,“ prozradil ředitel 3KinoFest Vavřinec Menšl.

Tyto stránky využivají cookies, aby mohly nabídnout relevantní informace pro vás. Dalším setrváním s tímto souhlasíte, máte však možnost cookies zakázat. Přijmout Více informací