Filmové události #45/22: Henry Cavill už nebude Zaklínačem, Westworld končí na HBO

Turbulentní změny ve světě seriálů.

Populární seriál Westworld nebyl obnoven pro novou řadu. Zaklínač bude mít nového představitele. Sandman Neila Gaimana bude mít druhou sezónu. Robert Downey Jr. bude mít společně se svým otcem dokument na Netflixu. Fantasy Snivokraj má nové plakáty, v nichž představila své hrdiny. Marvelovské seriály o Wonder Manovi a Agatě Harkness mají potenciální herecké posily. Joe Russo má velké plány s hraným remakem Herkula. Prokletá romance se představila v novém traileru. První ukázku má i očekávané pokračování Avatara.

#45/22

V šokujícím rozhodnutí se stanice HBO rozhodla ukončit svůj seriál Westworld. Nedávná čtvrtá řada se tak stala poslední, i když tvůrci doufali v pátou finální sezónu, ve které by ukončili dosavadní příběh. Fanoušci se tak budou muset uspokojit s koncem čtvrté řady. Konkrétní důvod, proč se producenti HBO rozhodli nepokračovat s oceňovaným pořadem, zatím není známý.

Velké novinky se dotkly také seriálu Zaklínač, jehož třetí řada bude za pár měsíců k vidění na Netflixu. A podle nejnovějších zpráv to bude také poslední sezóna, ve které titulního protagonistu ztvární Henry Cavill. Sám herec na své sociální sítí oznámil, že z pořadu odchází a v následujících řadách ho v roli Geralta nahradí Liam Hemsworth. Proč se rozhodl Cavill se Zaklínačem skončit není úplně známo, jedním z možných důvodů je jeho návrat do role Supermana a s tím spojená časová omezenost. Cavill je také velkým fanouškem her a knih ze světa Zaklínače a spekuluje se, že byl nespokojený s kvalitou pořadu, který není věrný zmíněným předlohám.

Naopak s pozitivní novinkou přišel Neil Gaiman. Seriál Sandam, vzniklý podle jeho knižní předlohy, bude mít druhou řadu. Sandman měl premiéru na Netflixu letos v srpnu a setkal se s vlnou pozitivního přijetí ze strany diváků i kritiků, a tak není divu, že byl obnoven na další sezónu.

Na Netflixu pak bude také zanedlouho k vidění dokument Sr. sledující život Roberta Downeyho Jr. a jeho otce režiséra Roberta Downeyho Sr., který zemřel loni v červenci. Životopisný dokument prozradí, jaké byly hercovy začátky i vztah s jeho otcem, který ho již v mládí obsazoval do svých snímků a umožnil mu tak první filmové role. Sr. bude dostupný na Netflixu od začátku prosince.

Do čtveřice se pak s novými plakáty představilo fantasy Snivokraj. Na posterech jsou k vidění hlavní postavy a jejich představitelé, mezi kterými je například Jason Momoa. Snímek bude k vidění na Netflixu za necelé dva týdny.

Pozadu nezůstalo ani konkurenční Disney+, které přišlo hned se dvěma novinkami k chystaným pořadům ze světa Marvelu. Do zatím nespecifikované role v seriálu Agatha: Coven of Chaos byl obsazen Joe Locke, kterého mohou diváci znát z pořadu Srdcerváči. A ve Wonder Manovi si možná zahraje Boba Odenkirka, který se mimo jiné proslavil jako Sal Goodman v Perníkovém tátovi a jeho následném spin-offu Volejte Saulovi.

Joe Russo pak chystá hraný remake Disneyho Herkula. A v uplynulých dnech prozradil režisér a scenárista, že se chystá tuto pohádku založenou na skutečných antických mýtech zmodernizovat.  Live action Herkules podle něj bude experimentální a inspiruje se aplikací TikTok.

V oficiální traileru se představil snímek Prokletá romance, který je pokračování úspěšné pohádky Kouzelná romance. Příběh se odehrává o několik let později a princezna Giselle má problémy se životem ve světě lidí a se svým manželem Robertem, a tak učiní neopatrné přání, které se pro všechny promění v noční můru. Ve filmu se vrací Amy Adams, Patrick Dempsey, James Marsden, Idina Menzel a mnozí další. Prokletá romance bude mít premiéru na Disney+ 24. listopadu.

Oficiální ukázku nabídli i tvůrci očekávaného pokračování Avatara nesoucího podnázev The Way of Water. Spot odhalil něco málo z děje. Druhý Avatar vstoupí do kin týden před Vánoci.

Tyto stránky využivají cookies, aby mohly nabídnout relevantní informace pro vás. Dalším setrváním s tímto souhlasíte, máte však možnost cookies zakázat. Přijmout Více informací