Ceny Český slavík předají Jiřina Bohdalová, Karel Roden nebo Ester Ledecká

Na galavečeru vystoupí hvězdy české popmusic.

Již v sobotu večer se dozvíme, kdo zvítězí v kategoriích Zpěvák, Zpěvačka, Hudební skupina, Hip Hop a Rap a kdo se stane Objevem roku. Do ankety letos přišlo rekordních 2 110 364 hlasů. Než ale Jiřina Bohdalová, Karel Roden, Ester Ledecká a další populární osobnosti předají ceny Český slavík, můžeme se těšit na velké openingové číslo.

„Pepe Majeský mi zavolal, že by chtěl složit písničku ve stylu Tony Awards, a já si uvědomil, že by mě to bavilo. Úvod do každého přímého přenosu je zásadní,“ prozradil autor úvodní písničky Ondřej G. Brzobohatý a moderátorské duo ve složení Ondřej Sokol a Aleš Háma dodalo: „Budeme mít velikej opening. Rozhodli jsme se konečně začínat opravdu ve velkém stylu. Natočili jsme klip, který by se měl prolnout do Fóra Karlín. Úkolem této úvodní písně je rozplakat všechny interprety české populární hudby, kteří budou v sobotu v sále.“

Vzhledem k tomu, že Český slavík slaví velké jubileum, bude se vzpomínat. Šedesátiletou historii ankety připomenou Karel Vágner, Michael Kocáb, Leoš Mareš, Libor Bouček, Jan Koller, Jakub Štáfek, lovci z vědomostního pořadu Na lovu, Lucie Borhyová, Rey Koranteng, Daniel Hůlka, Dalibor Janda, Ben Cristovao, Peter Dvorský či Eva Urbanová. Někteří z jmenovaných budou vzpomínat a jiní cenu předávat.

Slavnostní galavečer se neobejde bez celé řady vystoupení. Této úlohy se chopí hvězdy české popmusic, jako jsou Ewa Farna, Marek Ztracený, Mirai, Olympic, Jiří Korn, Dara Rolins, Vojtěch Dyk, Lucie s Filharmonií Hradec Králové, Vojtaano & Fast Food Orchestra a Monika Absolonová.

Tyto stránky využivají cookies, aby mohly nabídnout relevantní informace pro vás. Dalším setrváním s tímto souhlasíte, máte však možnost cookies zakázat. Přijmout Více informací