Filmové události #52/22: Kino Atlas se zavírá, Disney+ i HBO Max představily své projekty na příští rok

Týden konců i nových začátků.

Spider-Man: Napříč paralelními světy má nový plakát. Postery představilo i poslední pokračování ze série Bez kalhot. Tom Cruise provádí další nebezpečný kaskadérský kousek ve videu k sedmému Mission: Impossible. Trailer nabídl také Christopher Nolan ke svému Oppenheimerovi. Netflixův seriál That ’90s Show má také ukázku. Disney+ představilo své plány pro rok 2023 v krátkém klipu. Pozadu nezůstalo ani konkurenční HBO Max. Na závěr pak smutná zpráva – končí pražské Kino Atlas.

#52/22

Spider-Manova dobrodružství v paralelních světech se v příštím roce dočkají pokračování. A tak tvůrci animáku Spider-Man: Napříč paralelními světy nabídli nový oficiální plakát. Na tom je k vidění mnoho paralelních verzí, se kterými se zde setkáme. Do kin se snímek chystá v červnu 2023.

Nové plakáty tu jsou také k finálnímu sequelu taneční komedie Bez kalhot, které nese podtitul Poslední tanec. V hlavní roli se opět vrací Channing Tatum, po jeho boku se tu pak objeví Salma Hayek, Gavin Spokes nebo Caitlin Gerard a další.

Tom Cruise je na nebezpečné kaskadérské kousky odborník, to už je tak nějak všeobecně známo. V novém klipu z natáčení chystaného sedmého dílu Mission: Impossible pojmenovaného Odplata – První část však předvádí další život ohrožující trik, na který se ve snímku můžeme těšit.

Nebyl by to však týden bez trailerů. A jeden je tu i k očekávanému projektu Chrisophera Nolana Oppenheimer. Ten pojednává o stejnojmenném vědci, který stál u zrodu atomové bomby. Titulní roli si zde zahrál Cillian Murphy, vedle něj se zde pak objeví bohaté hvězdné obsazení čítající jména jako  Emily Blunt, Matt Damon, Robert Downey Jr., Florence Pugh, Rami Malek, Josh Hartnett, Kenneth Branagh, Jack Quaid, Josh Peck, James D’Arcy, Dane DeHaan, Casey Affleck, Jason Clarke, David Dastmalchian, Matthew Modine, Alden Ehrenreich, Matthias Schweighöfer, Gary Oldman, Gustaf Skarsgård nebo Alex Wolff a mnozí další.

S ukázkou pak přišel i pořad That ’90s Show, který je pokračováním populárního seriálu Zlatá sedmdesátá. V klipu se vrátili představitelé původních hrdinů Ashton Kutcher, Mila Kunis, Topher Grace, Laura Prepon nebo Wilmer Walderama. Příběh se tentokráte zaměří na novou generaci, děti zmíněných postav a jejich osudy v 90. letech. Pořad bude mít premiéru na Netflixu již 19. ledna.

Vzhledem k blížícímu se konci roku pak streamovací platformy začaly odhalovat své projekty na příští rok. V krátkém spotu tak představilo svůj budoucí program Disney+. Těšit se můžeme například na druhou řadu Lokiho, třetí řadu Mandaloriana, Secret Invasion, druhou řadu Co kdyby…?, Percy Jackson and the Olympians nebo Daredevila a další seriály i filmy.

V podobném stylu pak odhalilo své plány na příští rok i HBO Max. Můžeme se tak těšit na The Last of Us, novou řadu Boje o moc, druhou sezónu seriálu Perry Mason, limitovanou sérii White House Plumbers či novou řadu Barryho a další projekty z produkce HBO.

A na závěr jedna smutná zpráva z domácího prostředí – zavírá se kultovní Kino Atlas. Biograf sídlící nedaleko metra Florenc končí své působení po 40 letech, a to z důvodu neprodloužené nájemní smlouvy. Promítaly se zde festivalové filmy i kasovní trháky. Provoz kina byl ukončen poslední projekcí snímku Avatar: The Way of Water. Majitelé také nepopírají možnost, že byste Atlas mohl přestěhovat na jinou lokaci.

Tyto stránky využivají cookies, aby mohly nabídnout relevantní informace pro vás. Dalším setrváním s tímto souhlasíte, máte však možnost cookies zakázat. Přijmout Více informací