Filmové události #05/23: V traileru se představil nový snímek Guye Ritchieho i desátá řada Černé listiny

Jsou tu i superhrdinské novinky z MCU a DC.

Desátý díl Rychle a zběsile nabídl nový plakát. Poster ke třetí řadě zveřejnil i Mandalorian. Marvel má možného nového Reeda Richardse. DC zase obsadil Robina v chystaném batmanovském snímku. The Covenant Guye Ritchieho se představil v prvním traileru. Ukázku nabídla i fantasy The Portable Door. Animák z herního světa Super Mario Bros. má také nový klip. Spot je tu i k romantické komedii My Happy Ending. V ukázce se představila i třetí řada Outer Banks. A dlouho očekávaná desátá řada Černé listiny má také trailer. Dále jsou tu novinky k pokračování Gladiátora Ridleyho Scotta. Jeden svět zveřejnil vizuály a první informace. Blíží se také A-FilmTeensFest. Na závěr pak jedna smutná zpráva – opustila nás Naďa Urbánková.

#05/23

První plakát tu je k chystanému desátému pokračování Rychle a zběsile. Snímek, který má vstoupit do kin letos v květnu, nabídne kromě klasického obsazení (Vin Diesel, Tyrese Gibson, Michelle Rodriguez ad.) i posilu v podobě herců jako jsou Brie Larson či Jason Momoa.

Poster představili i tvůrci seriálu Mandalorian. Vizuál k očekávané třetí sezóně zobrazuje titulního hrdinu s jeho parťákem Baby Yodou/Grogu, který dostal malý vizuální update. Nová řada populárního pořadu má odstartovat na Disney+ už na začátku ledna.

Není ničím novým, že Marvel už nějakou dobu hledá nové představitele Fantastické čtyřky pro svou MCU adaptaci stejnojmenného komiksu. Obsazení zatím nebylo oficiálně schváleno, avšak mezi fanoušky a novináři vznikají určité dohady. V uplynulém týdnu se pak objevila zpráva o tom, že velkým a možná definitivním adeptem na roli Reeda Richardse (Mr. Fantastic) je herec Dev Patel (Milionář z chatrče, Lion). Tato informace však zatím nebyla oficiálně potvrzena.

Konkurenční DC pak oznámilo, že v plánovaném batmanovském snímku The Brave and the Bold ztvární postavu Robina Javon Walton, kterého mohou diváci znát z poslední řady Umbrella Academy nebo Samaritána. Film by se měl inspirovat stejnojmennou komiksovou dějovou linkou, kdo se v něm však ujme role Batmana nebylo zatím oznámeno.

V současnosti si můžete v kinech užít nejnovější snímek režiséra Guye Ritchieho Operace Fortune: Ruse de guerre, jenže to není jediný film, který tento slavný režisér plánuje letos vpustit do kin. Tím druhým je The Covenant, ke kterému byl v minulém týdnu zveřejněn první trailer. Snímek s Jakem Gyllenhaalem v hlavní roli má naplánovanou premiéru na letošní duben.

Skrze oficiální ukázku se představilo i fantasy The Portable Door. Snímek, vzniklý na základě stejnojmenné novely, sleduje osud mladého stážisty Paula v mysteriózní londýnské firmě se zvláštními zaměstnanci a výkonným ředitelem (Christoph Waltz), jenž chce narušit prastarý kouzelný svět s korporátními praktikami.

Do třetice tu máme nový klip k očekávanému animáku Super Mario Bros. ve filmu. V něm slavným herním postavičkám propůjčili hlasy herci jako Anya Taylor-Joy, Chris Pratt, Jack Black, Seth Rogen, Keegan-Michael Key, Charlie Day nebo Fred Armisen. Snímek bude k vidění od 6. dubna.

Spot tu je i ke komedii My Happy Ending vzniklé na základě stejnojmenné divadelní hry. V hlavních rolích se zde objevují Andie MacDowell, Miriam Margolyes, Tom Cullen nebo Tamsin Greig.

Za necelé tři týdny pak vstoupí na Netflix očekávaná třetí řada pořadu Outer Banks, která se v uplynulém týdnu představila v prvním traileru. Na nové dobrodružství oblíbených postav se můžete těšit od 23. února.

Seriál Černá listina se po dvou letech vrátí na obrazovky ve své desáté a zároveň poslední sezóně. Ta by měla uzavřít deset let trvající příběh. Finále populárního pořadu odstartuje ke konci února.

S novinkami pak přišlo i plánované pokračování filmové klasiky, kterou je Gladiátor. O sequel se chce pokusit režisér původního snímku Ridley Scott. Podle nejnovějších informací byl měl snímek vstoupit do kin v roce 2024 a listopadu téhož roku vstoupit na platformu Paramount.

Organizátoři festivalu Jeden svět pak zveřejnili téma i vizuály k letošnímu ročníku. Tentokráte bylo zvoleno téma Cen bezpečí. Novinkou pak bude soutěžní kategorie určená projektům ve virtuální realitě i rozšířený debatní program. Uveřejněna pak byla i letošní grafika.

Příští týden zase odstartuje již 3. ročník festivalu A-FilmTeensFest. Ten bude zahájen 8. února a uvede více než 160 filmů ze 37 zemí. Poutavé, originální a často i překvapivé snímky vytvořili děti a teenageři ve věku od šesti do dvaceti let, z nichž je více než třetina z České republiky.

Na závěr pak smutná zpráva: opustila nás Naďa Urbánková. Slavná česká herečka a zpěvačka zemřela ve věku 83 let na komplikace spojené s následky po rakovině prsu a prodělaným onemocněním covid-19. Urbánková hrála ve snímcích Jiřího Menzela Ostře sledované vlaky, Skřivánci na niti a Na samotě u lesa.

Tyto stránky využivají cookies, aby mohly nabídnout relevantní informace pro vás. Dalším setrváním s tímto souhlasíte, máte však možnost cookies zakázat. Přijmout Více informací