Filmové události #25/23: Proběhl Netflixův festival TUDUM, Marvel zveřejnil novinky ohledně Comic-Conu v San Diegu

Oscaři budou upravovat pravidla pro nominace.

Na festivalu TUDUM odhalil Netflix plno novinek. Pátá řada Stranger Things má nečekanou hereckou posilu. V prvních fotografiích se představila Netflixova hraná adaptace animáku Avatar: Legenda o Aangovi. Novou ukázku má třetí řada Zaklínače. Trailer nabídla i druhá sezóna Hry na oliheň. Klip tu je i live action verzi anime One Piece. Apple TV+ zase přišlo se spotem ke komedie Beanie Bubble. Amazon nabídl krátký klip ke čtvrté řadě Bandy. První trailer má i biografie Priscilla. Ukázku má také romantické drama Rivalové. Pozadu nezůstal ani Marvel, který představil první spot k Lovci Kravenovi. Marvel pak má novinky i k letošnímu San Diego Comic-Conu. Oscaři zase budou mít nová pravidla. A na závěr organizátoři KVIFF odhalili další hvězdné hosty.

#25/23

Hned na úvod uplynulého týdne proběhl Netflixův festival TUDUM. V rámci něj došlo k odhalení mnoha nových projektů zmíněné streamovací platformy. Akce se zúčastnilo i plno hvězd, mezi jinými například i Arnold Schwarzenegger, Gal Gadot nebo třeba Chris Hemsworth.

Organizátoři například zveřejnili, že očekávaná pátá řada seriálu Stranger Things bude mít hereckou posilu, kterou je Linda Hamilton. Novinku zveřejnil její dlouholetý herecký přítel a parťák z Terminátora Arnold Schwarzenegger. Hamilton se pak k fanouškům obrátila v krátké video-zprávě.

V prvních fotografiích se pak představila Netflixova chystaná hraná verze animáku Avatar: Legenda o Aangovi. V seriálu se v hlavních rolích objeví Daniel Dae Kim, Ken Leung, Tamlyn Tomita, Paul Sun-Hyung Lee nebo Gordon Cormier. Desetidílná série by měla být k vidění někdy v příštím roce, přesné datum premiéry zatím nebylo odhaleno.

Nový krátký klip pak v rámci TUDUM zveřejnili i tvůrci pořadu Zaklínač. Prví část jeho třetí řady bude dostupná již od příštího týdne, druhá polovina pak na Netflix vstoupí 27. července. Jedná se také o poslední sezónu, kde se v titulní roli objeví Henry Cavill, v plánované čtvrté řadě ho pak má nahradit Liam Hemsworth.

Obdobně populárním seriálem je pak i korejská Hra na oliheň. Ta v roce 2021 oslovila miliony fanoušků po celém světě. A tak není divu, že se tvůrci rozhodli pokračovat v příběhu v druhé řadě. V rámci Netflixova zmíněného festivalu pak byl odhalen první spot, který odhalil herecké obsazení pro novou sezónu, která by měla být dostupná až v roce 2025.

Trailer tu je i k hrané adaptaci populárního anime One Piece. To sleduje mladého pirátského kapitána, který se snaží získat titul Krále Pirátů, a objevit mytický poklad známý jako „One Piece“. Desetidílný pořad bude na Netflixu od konce srpna.

Pozadu pak nezůstalo ani konkurenční Apple TV+. To představilo v první ukázce svou komedii s prvky dramatu The Beanie Bubble. Snímek se inspiruje skutečnými událostmi a sleduje Tye Warnera, frustrovaného prodavače hraček, jehož spolupráce se třemi ženami vede k největšímu hračkářskému šílenství v historii.

Se spotem přišla i třetí streamovací platforma, tedy Amazon Prime Video. To představilo v prvním krátkém videu očekávanou čtvrtou řadu seriálu Banda. V ní se má, kromě stálého obsazení, nově objevit například i Jeffrey Dean Morgan, známý z pořadů jako Živí mrtví nebo Lovci duchů. Čtvrtá řada Bandy by měl mít premiéru buď koncem letošního roku, nebo začátkem toho příštího.

Trailer tu pak je i k biografii Priscilla. Ta se zaměřuje na Priscillu Presley, manželku Elvise Presleyho, a její osud. Priscillu a Elvise si v ambiciózním snímku režisérky Sofia Coppola zahrají Cailee Spaeny a Jacob Elordi. Film má naplánovanou premiéru na letošní říjen.

V ukázce se pak představilo také romantické drama Rivalové. Snímek sleduje tři hráče tenisu, kteří se znají už od puberty a nyní se mají utkat v tenisovém turné, které rozhodne, kdo z nich se má stát světově známým vítězem grand slamu. Dochází tak k probuzení starých rivalit na kurtu i mimo něj. V hlavních rolích se zde představí Zendaya, Mike Faist a Josh O’Connor.

Závěrem tu pak máme i jeden spot ze světa Marvelu. Ten se týká filmu Lovec Kraven, který sleduje stejnojmenného komiksového záporáka, jež se běžně objevuje v příbězích o Spider-Manovi. Studio Sony si tak připravilo další z řady snímků, kam patří i Venom, Venom 2: Carnage přichází nebo Morbius.

Marvel pak oznámil i jednu zprávu týkající se blížícího se Comic-Conu v San Diegu. Studio údajně vynechá svou účast na letošním ročníku a nebude zde, ve slavné Hall H, prezentovat své nadcházející projekty. To si namísto toho nechá na D23 Expo, které proběhne v září.

S novinkou dále přišli i Oscaři. Od roku 2025 se změní kritéria pro nominaci filmů na toto prestižní ocenění. Aby se snímky mohly ucházet o slavnou sošku v kategorii nejlepší film, budou muset běžet jeden týden v jednom z šesti amerických trhů (Los Angeles, San Francisko, New York City, Chicago, Miami a Atlanta). Poté musí film prodloužit svůj běh v kinech na dalších minimálně sedm dní v 10 z 50 top amerických trhů. Členové akademie zavedli toto nové pravidlo zejména kvůli streamovacím platformám.

Na konec tu máme i něco z domácího prostředí. Letošní MFF Karlovy Vary už se pomalu blíží, a tak není divu, organizátoři horlivě oznamují další a další novinky – mezi nimi je i ohlášení nového hvězdného hosta. Na festivalu se tak objeví Robin Wright, kterou mohou diváci znát z Forresta Gumpa, Princezny nevěsty nebo seriálu Domek z karet. Dalším hostem bude i Vincent Perez známý ze snímku Fanfán Tulipán, Cyrano z Bergeracu nebo Vrána: Město andělů. Kromě Wright už také přislíbili svou účast v Karlových Varech Russell Crowe, Ewan McGregor a Alicia Vikander. Další novinkou je exkluzivní uvedení původního animovaného filmu Sněhurka a sedm trpaslíků v rámci letošního 100. výročí studia Disney. 57. ročník KVIFF se uskuteční od 30. června až do 8. července.

Tyto stránky využivají cookies, aby mohly nabídnout relevantní informace pro vás. Dalším setrváním s tímto souhlasíte, máte však možnost cookies zakázat. Přijmout Více informací