Alicia Vikander, Michael Fassbender, Russell Crowe, Patricia Clarkson, Jiří Bartoška na zahájení 57. MFF Karlovy Vary

57. ročník Mezinárodního filmového festivalu v Karlových Varech byl zahájen.

Je již tradicí, že na přelomu června a července startuje největší filmový svátek u nás, a to MFF Karlovy Vary. Poté, co si kluci a holky zašli pro vysvědčení, se vydali pozvaní hosté po červeném koberci do hotelu Thermal, kde se konal otevírací ceremoniál a předání ocenění. Tentokrát si krásnou sošku odnesli Russell Crowe a Alicia Vikander.

Říká se, že déšť přináší štěstí. Jestli je to pravda, tak letošní festivalový ročník bude perfektní, protože před hotelem Thermal zmokli fanoušci, fotografové, kameramani, technika i někteří hosté. Slavnostní červený koberec byl, i přes nepřízeň počasí, plný hvězd. První část patřila především českým a slovenským osobnostem. S přihlížejícími diváky se pozdravili Hana Vagnerová, Petra Nesvačilová, Jitka Schneiderová, Anna Geislerová, Ester Geislerová, Jakub Prachař, Sara Sandeva, Eliška Křenková, Daniela Peštová, Pavol Habera, Oskar Hes, Václav Neužil, Lenka Neužil Stárková a mnoho dalších. Chybět nemohli Marek Eben, Andrea Bartošková, Janek Bartoška či Kryštof Mucha s manželkou Darinou.

(Foto: Červený koberec)

Největší ovace sklidily zahraniční hvězdy. Russell Crowe dorazil s manželkou a ochotně se podepisoval fanouškům. Patricia Clarkson si bude nejen užívat festivalovou atmosfér, ale usedne i do porotcovského křesla. Alicia Vikander si pro všechny připravila velké překvapení, protože z automobilu vystoupila nejen ona, ale i její manžel Michael Fassbender.

Po přesunu do Velkého sálu započalo úvodní vystoupení, které vždy zaujme svojí originalitou. Po poslední notě a kreaci nastal ten čas, kdy se bude předávat a oceňovat. Russell Crowe převzal Křišťálový glóbus za celoživotní přínos světové kinematografii. Švédská držitelka Oscara Alicia Vikander se radovala z Ceny prezidenta MFF KV, kterou převzala z rukou pana Jiřího Bartošky. Jako zahajovací film byl zvolen Královnin gambit, v němž si Vikander zahrála královnu a poslední manželku Jindřicha VIII. Kateřinu Parrovou.

(Foto: Červený koberec)

Pomyslnou třešničkou na dortu slavnostního večera byl ohňostroj a vystoupení kapely Indoor Garden Party a Russella Crowea. Jak to na červeném koberci a slavnostním ceremoniálu vypadalo, se můžete podívat i ve fotogaleriích na našem FB profilu nebo videích na YouTube ČK LIVE – Russell Crowe a Alicia Vikander.

Tyto stránky využivají cookies, aby mohly nabídnout relevantní informace pro vás. Dalším setrváním s tímto souhlasíte, máte však možnost cookies zakázat. Přijmout Více informací