Viktor Tauš zve na film Amerikánka prostřednictvím živého traileru Snowflakes

Propojení filmu a divadla.

Režisér Viktor Tauš se svým projektem Amerikánka prožil již kus života a přiblížil ho divákům v mnoha podobách. V květnu 2024 bude mít premiéru výpravný film Amerikánka. Nyní tvůrci snímek představují prostřednictvím netradičního živého traileru.

„Primárně jsem chtěl dát divákům možnost zažít na vlastní kůži energii kruhu dětských interpretů, na kterých je film postaven. Živý trailer k filmu Amerikánka, nazvaný Snowflakes, diváky vtáhne mezi děti z dětských domovů i odjinud, vyslechnou si jejich autentické příběhy a film tak pro ně bude intenzivnějším a osobnějším zážitkem. Protože stejně jako kdysi dávno já, budou děti, jež jim příběh vypráví, znát. Zažít tuhle jedinečnou energii je na platformě tradiční upoutávky nemožné. A já si během natáčení filmu uvědomil, že vidět tyhle děti naživo, je tím nejlepším trailerem, jaký si pro filmovou Amerikánku dokážu představit. A to je pro mě podstatnější než standardizovaná filmová praxe,“ přiblížil vznik netradiční upoutávky režisér Viktor Tauš, kterou budeme moci vidět začátkem září na scéně Jatka 78 v Praze a v rámci festivalu Energie pro kulturu v Českých Budějovicích, Třebíči, Ústí nad Labem nebo Plzni.

Na tiskové konferenci tvůrci předvedli krátkou ukázku. Na pódiu vystoupilo více než 30 dětí po boku Pavly Beretové a Lucie Žáčkové. Mikrofonu se chopili zpěváci ADONXS, Annabelle a Tomas Sean Pšenička. Vystoupení kombinující muzikál, činohru i fashion show přišla podpořit Veronika Kašáková. „Inscenaci budeme hrát také pro školy a dětské domovy. Tam bude divadlo doprovázet i debata s paní Veronikou Kašákovou, která sama vyrůstala v dětském domově a dnes skrze svoji nadaci pomáhá těmto dětem na cestě do samostatného života,” dodal Tauš.

Jak to na představení inscenace Snowflakes: výpravný živý trailer k filmu Amerikánka vypadalo, se můžete podívat i ve fotogalerii na našem FB profilu.

(Foto: Červený koberec)

Tyto stránky využivají cookies, aby mohly nabídnout relevantní informace pro vás. Dalším setrváním s tímto souhlasíte, máte však možnost cookies zakázat. Přijmout Více informací