Na slavnostní premiéru filmu Němá tajemství zavítal i Václav Neckář

Projekt pomáhá lidem s afázií.

Do kin vstupuje vztahové drama s detektivní zápletkou Němá tajemství, které zachycuje lidskou lásku a její hranice. Hlavní hrdina snímku trpí poruchou řeči, takzvanou afázií. Producent filmu, tvůrci a herci se proto rozhodli pomoci lidem s afázií a šířit o ní povědomí.

Slavnostní premiéra psychologického krimi dramatu Němá tajemství proběhla za účasti bohaté tvůrčí i herecké delegace. Snímek divákům přišli představit režisér a scenárista Tomáš Mašín, scenáristka Alice Nellis, kameramanka Anna Smoroňová či světový hudebník Karel Havlíček, jenž přímo v sále kina Lucerna zahrál na klavír. Nechyběli ani herci, a to Jana Plodková, Marián Mitaš, Milena Steinmasslová či Jiří Havelka.

Podporu tvůrcům, filmu a pomoci osvětě ohledně afázie přišel vyjádřit, v doprovodu svého bratra, zpěvák a herec Václav Neckář. „Příběh toho, jak mě v roce 2002 postihla mozková mrtvice a já se musel znovu učit nejen texty svých písní, ale i slova potřebná k těm nejobyčejnějším činnostem, je asi už docela známý. Jiní lidé, které postihla afázie, se ale pořád potýkají s předsudky a já jsem rád za každý smysluplný projekt, který pomůže tomu, aby tito lidé byli lépe pochopeni, a který jim ulehčí jejich situaci, “ svěřil se Václav Neckář.

Moderátorka večera Daniela Písařovicová prozradila, že s nástupem filmu Němá tajemství bude spuštěn i webový portál, kde si budou moci všichni zájemci dohledat informace o afázii a jak postupovat v případě, že se vaší rodiny afázie týká.

Jak to na slavnostní premiéře vypadalo, se můžete podívat i ve fotogalerii na našem FB profilu.

(Foto: Červený koberec)

Tyto stránky využivají cookies, aby mohly nabídnout relevantní informace pro vás. Dalším setrváním s tímto souhlasíte, máte však možnost cookies zakázat. Přijmout Více informací