Slavnostní premiéra filmu Úsvit nabídla početnou delegaci, veterána v Lucerně i letadlo Electra ze 30. let v oblacích

Herci se vydali ve šlépějích prvorepublikových hvězd.

Slavnostní premiéra dobového snímku Úsvit se nesla v tematickém duchu. Ulicemi Prahy projížděly dobová auta, nad městem prolétla Electra ze 30. let a v pasáži kina Lucerna zaparkovalo historické auto, které jsme mohli vidět i ve filmu. Nechyběla ani bohatá delegace v čele s Eliškou Křenkovou. Doplňovali ji režisér Matěj Chlupáček, scénárista Miro Šifra, herci Miloslav König, Marián Mitaš, Martha Issová, Ján Jackuliak a mnozí další.

Herci a tvůrci se sešli právě u modře zbarveného auta pod schody kina Lucerna, kde ochotně zapózovali fotografům. Poté se vydali po červeném koberci na netradiční cestu do hlavního sálu. Díky rekonstrukci kina se delegace prošla po lávce, jako kdysi hvězdy typu Adiny Mandlové nebo Oldřicha Nového.

Před slavnostní projekcí se konala i tisková konference, kde jsme položili několik otázek Elišce Křenkové a Ladislavovi Hamplovi. Herečka Eliška Křenková je hlavní hrdinkou dobového krimi-dramatu Úsvit, ve kterém hraje Helenu. Během rozhovoru se nám Eliška svěřila, jak se na roli těhotné Heleny připravovala. Herečka navíc prozradila, kolik času strávila na natáčení, jak se jí učil text a jak se řídilo dobové auto bez posilovače a volantem na druhé straně, než jsme zvyklí. V závěru povídání přiblížila i další projekty. Celý rozhovor najdete na YouTube kanálu ČK LIVE.

Herec Ladislav Hampl se aktuálně nachází na dobové vlně, protože ho můžeme vidět nejen v krimi-dramatu Úsvit, ale i v seriálu Zlatá labuť. Během rozhovoru nám Hampl přiblížil, jak se mu Úsvit natáčel s maskou a jak se inspiroval předobrazem své postavy, kterou je Jan Antonín Baťa. V seriálu Zlatá labuť hraje Ladislav Hampl nenáviděného Antonína Bouchnera. Kromě vykreslení Bouchnera nám herec odpověděl i na otázku, jestli je, podle něho, horší Antonín Bouchner neb Wilhelm Gruber. Celý rozhovor najdete na YouTube kanálu ČK LIVE.

Jak to vypadalo na slavnostní premiéře filmu Úsvit, se můžete podívat i ve fotogalerii na našem FB profilu.

(Foto: Červený koberec)

Tyto stránky využivají cookies, aby mohly nabídnout relevantní informace pro vás. Dalším setrváním s tímto souhlasíte, máte však možnost cookies zakázat. Přijmout Více informací