To nejlepší z Německa, Rakouska a Švýcarska: Das Filmfest reflektuje aktuální společenské problémy i historické osobnosti

Nezávislé snímky vedle diváckých hitů, významní režiséři i debutanti.

To nejlepší od německých, rakouských a švýcarských tvůrců nabízí 17. ročník Festivalu německy mluvených Das Filmfest filmů od 19. října do 9. listopadu v Praze, Brně a Olomouci. Již tradičně přináší divákům široký záběr žánrů: komedie, nezávislé snímky, historické velkofilmy, dokumenty i literární adaptace. 

Sekce DAS FILMFEST SPEZIAL představí například Slunce a beton, drsný humor v prostředí gangů na berlínském sídlišti, Eismayer přibližuje homosexuální vztah v rakouské armádě, a tragikomedie Mermaids Don’t Cry sleduje osudy ztrápené pokladní, která hledá útěchu v převleku mořské panny. ZLATÁ LÉTA nabízí zajímavé pojetí historických událostí a osobností: Sisi a já boří představy o slavné císařovně, Alma a Oskar představí našim divákům femme fatale Almu Mahler, vdovu po slavném skladateli, a titulní Zlatá léta s humorem líčí partnerské problémy páru v důchodu. 

Snímky zařazené do sekce ALPY, MÁ LÁSKA jsou poctou pohoří, které spojuje všechny tři země, a spojuje je drsná krajina i komplikované příběhy, ať už jsou hrdiny otec a syn (Úkryt), sirotek (Celý život) či lyžaři (STAMS – Lyže, pot a slzy). DIE DOKU láká například na oceňovaný dokument o spisovatelce a nositelce Nobelovy ceny, Elfriede Jelinek – Jazyk urvaný ze řetězu, nebo příběh slavné YouTuberky a její fanynky (Jedna z milionu). A myslelo se také na děti, BIO JUNIOR nabídne zábavu pro celou rodinu, třeba prázdninové dobrodružství Kde je lama, tam je drama, nebo Víkendoví rebelové o zvláštní dohodě tatínka a jeho autistického syna, který je blázen do fotbalu. 

Přehlídku téměř třiceti snímků doprovodí besedy se speciálními hosty z řad režisérů a režisérek (Leon Schwitter, Birgit Möller, Franziska Pflaum) i hereckých hvězd (Marlene Hauser, Susanne Wolff, Cino Djavid).

Tyto stránky využivají cookies, aby mohly nabídnout relevantní informace pro vás. Dalším setrváním s tímto souhlasíte, máte však možnost cookies zakázat. Přijmout Více informací