Hranice, Střepy a Bratři patří mezi tři nejlepší snímky jubilejního ročníku 3Kino FilmFest

Porota rozhodla.

Desátý ročník festivalu středoevropského filmu 3Kino FilmFest vyhlásil tři vítězné snímky. Na porotu ve složení herečka Judit Bárdos Pecháček, režisér Michal Dočekal a režisér a scenárista Krzystof Zanussi čekal nelehký úkol.

„3Kino FilmFest se během deseti let stal štikou ve středoevropském filmovém rybníku. Letos bylo do soutěže nominováno 20 filmů, drtivá většina v české premiéře a jeden z nich získal již nominaci na Oskara. Zároveň tu jsou filmy autorů, kteří svou kariéru teprve začínají, ale už jejich debuty zaujaly diváky i novináře,“ vysvětlil obtížnost letošního rozhodování ředitel 3Kino FilmFestu Vavřinec Menšl.

Pod vedením předsedy poroty Krzysztofa Zanussiho porota přeci jen vybrala tři nejlepší snímky. V kategorii BEST FILM AWARD kralovalo drama Hranice režisérky Agnieszky Holland. Zvláštní cenu poroty si odnesl dobrodružný historický film Bratři Tomáše Mašína. Cenu v kategorii debut nebo druhý film GOLDEN DEBUT si odnesl snímek Střepy. Rok 2023 přinesl i dvě speciální ocenění, které získaly tituly Larry (režie Szilárd Bernáth) a Objekt (režie Robert Gliński).

Příští rok vstoupí festival středoevropského filmu 3Kino FilmFest do své druhé dekády.

Tyto stránky využivají cookies, aby mohly nabídnout relevantní informace pro vás. Dalším setrváním s tímto souhlasíte, máte však možnost cookies zakázat. Přijmout Více informací