Filmové události #48/23: V traileru se představil spin-off Šíleného Maxe, druhá řada Rodu draka nebo čtvrtá sezóna Bandy

Fotografie nabídlo i finále Koruny.

První plakát má nový film ze série King Konga a Godzilly. Nové postery má i spin-off Protivných sprostých holek. Ve fotografiích se představila druhá polovina finální řady Koruny. Čtvrtá sezóna Bandy se představila v traileru. Je tu i klip k televizní adaptaci videohry Fallout. Druhá sezóna Rodu draka také nabídla ukázku. Spot má i spin-off ze světa Šíleného Maxe. Drama Memory se též představilo ve videoklipu. Hra Minecraft bude mít filmové zpracování. Jsou tu i novinky k seriálu Agatha: Darkhold Diaries. A plánované dva snímky ze série Avengers mají scenáristu. Herec Macaulay Culkin má hvězdu na Hollywoodském chodníku slávy. Na závěr něco z domova – Český lev má moderátora.

#48/23

Svět King Konga a Godzilly se neustále rozrůstá. Nedávno vstoupil na Apple TV+ spin-offový a prequelový seriál Monarch: Odkaz monster. V květnu příštího roku pak má mít premiéru nejnovější snímek z této série pojmenovaný Godzilla x Kong: Nové impérium. Jeho tvůrci v uplynulé týdnu zveřejnili první plakát, na kterém je vidět King Kongův obličej na krvavém otisku ruku. Ve filmu se mají objevit Dan Stevens, Brian Tyree Henry nebo Rebecca Hall a další.

S novými plakáty pak přišel i hudební remake kultovního snímku Protivný sprostý holky. Na posterech jsou v růžových filtrech k vidění hlavní protagonisté, které zde ztvárňují  Angourie Rice, Reneé Rapp, Tina Fey, Jon Hamm, Jenna Fischer, Ashley Park, Auli’i Cravalho a Busy Philipps. Muzikál Mean Girls má vstoupit do kin v lednu 2024, tedy v roce, kdy oslaví původní film 20. výročí.

Před necelými třemi týdny vstoupila na Netflix první polovina šesté řady Koruny. Druhá část finální sezóny má naplánovanou premiéru v polovině prosince. Tvůrci tak uveřejnili první fotografie z tohoto chystaného finále. V nich jsou k vidění hlavní protagonisté britské královské rodiny a zvláště mladý princ William a jeho budoucí manželka Kate, na jejichž vztah se závěrečné epizody seriálu zaměří.

Na druhou stranu tu máme i řadu trailerů. Jeden takový si připravila konkurenční streamovací stanice Amazon Prime Video ke svému seriálu Banda a jeho čtvrté řadě. Pořad, inspirovaný stejnojmennou komiksovou sérií, se zaměřuje na netradiční superhrdiny, kteří nejsou tak pozitivní, jak bychom čekali, a skupinu rebelů, která se snaží zastavit je i nebezpečnou společnost Vaught, jež je kontroluje. V nové sezóně se, kromě obvyklých herců (Jack Quaid, Keith Urban, Antony Starr, Chace Crawford atp.) objeví nově i Jeffrey Dean Morgan nebo třeba Rob Benedict. Přesné datum premiéry čtvrté řady zatím nebylo potvrzeno. Kromě toho, pak tvůrci seriálu oznámil další spin-off (vedle nedávno spuštěného a úspěšného pořadu Gen V), který ponese jméno The Boys: Mexico.

Klip tu také je k televizní adaptaci úspěšné videohry Fallout. Stejnojmenný seriál se inspiruje zmíněnou hrou a jejím post-apokalyptickým světem. V hlavních rolích se zde mají objevit Ella Purnell, Aaron Moten, Walton Goggins, Moises Arias nebo Kyle MacLachlan. Pořad bude mít premiér na Amazon Prime Video 12. dubna.

Druhá řada seriálu Rod draka, který je prequelem ke Hře o trůny, pak také nabídla první ukázku. Nová sezóna má pokračovat tam, kde ta první skončila a opět se zaměřit na oblíbené postavy z rodu Targaryenů. Na HBO a HBO Max by měla vstoupit v létě 2024.

Do čtveřice má spot i spin-off ze světa Šíleného Maxe pojmenovaný Furiosa: Sága Šíleného Maxe. Snímek se zaměřuje na titulní Furiosu, která se objevila už ve filmu z roku 2015, kde ji ztvárnila Charlize Theron. Zde se objevuje v mladším provedení, jedná se totiž o prequel, který odkrývá její pozadí. V titulní roli se tu tak objeví Anya Taylor-Joy, vedle ní si pak zahraje Chris Hemsworth. Režie a scénáře se opět, jako u předchozího filmu, ujal George Miller. Premiéru má film mít v druhé polovině příštího května.

A do pětice tu máme i teaser k dramatu Memory. Ten se zaměřuje na Sylvii, sociální pracovnici, která žije spořádaný život se svou dcerou. Vše se však změní, když ji jednoho dne po srazu spolužáků ze střední školy pronásleduje domů bývalý spolužák Saul trpící demencí. Jejich nečekané setkání tak oba hluboce zasáhne, protože jim otevře dveře do minulosti. V hlavních rolích se zde objeví Jessica Chastain a Peter Sarsgaard. Do kin má drama vstoupit ještě letos.

Filmové adaptace se pak dočká populární videohra Minecraft. V uplynulém týdnu bylo oznámeno, že si ve snímku zahrají Jason Momoa a Danielle Brooks, kterou mohli diváci vidět v seriálu Peacemaker. Další informace o projektu zatím nejsou známy.

První fotografie zase představily dalších z chystaných pořadů ze světa Marvelu pojmenovaný Agatha: Darkhold diaries. Ten se zaměřuje na stejnojmennou čarodějnici, kterou poprvé představil seriál WandaVision. V titulní roli se vrátí Kathryn Hahn. Pořad bude k vidění na Disney+ v druhé polovině roku 2024.

Marvel pak také nabídl novinky ke svým dvěma chystaným dílům ze série Avengers. Snímky Avengers: The Kang Dynasty a Avengers: Secret Wars mají scenáristu. Je jím Michael Waldron, tvůrce úspěšného marvelovského seriálu Loki. Zmíněné filmy, které budou velkým finále současné MCU fáze, pak mají mít premiéry v roce 2026 a 2027.

Herec Macaulay Culkin, kterého všichni známe jako Kevina z vánoční komedie Sám doma, dostal v uplynulém týdnu hvězdu na Hollywoodském chodníku slávy. Na slavnostním ceremoniálu nechyběla, kromě jeho rodiny a manželky herečky Brendy Song, ani Culkinova filmová matka ze Sám doma Catherine O’Hara.

Na závěr pak něco z domácí scény. Chystaný 31. ročník Českých lvů má moderátora. Slavnostním večerem provede v příštím roce Marek Eben. Udílení českých prestižních filmových cen pak proběhne 9. března na ČT 1. Nominace se dozvíme již 15. ledna.

Tyto stránky využivají cookies, aby mohly nabídnout relevantní informace pro vás. Dalším setrváním s tímto souhlasíte, máte však možnost cookies zakázat. Přijmout Více informací