Na premiéře pohádky Perinbaba a dva světy nechyběla představitelka Alžběty z původní Perinbaby

Sníh, červený koberec, limuzíny a početná delegace.

Poslední projekt režiséra Juraje Jakubiska vstoupil slavnostně do kin. Pokračování kultovní pohádky Perinbaba z roku 1985 se na velká plátna dostalo po osmatřiceti letech. Ve filmu s názvem Perinbaba a dva světy můžeme sledovat příběh Lukáše, syna Alžběty a Jakuba z původního vyprávění. Představitelka Alžběty, tedy Petra Kolevská – Vančíková, nechybí ani v pokračování a byla součástí slavnostní premiéry.

Petra Kolevská – Vančíková do pražského multikina dorazila po boku ústřední pohádkové dvojice, kterou ztvárnili Lukáš Frlajs a Valéria Frištik. Snímek divákům dále představili herci René Štúr a Václav Upír Krejčí, herečky Darija Pavlovičová, Valerie Zawadská a Andrea Verešová, skladatel Ondřej Soukup či Deana Jakubisková se synem.

Režisér a scenárista Juraj Jakubisko se premiéry pohádky Perinbaba a dva světy bohužel nedožil, ale již před několika lety jsme měli možnost, se ho na pokračování zeptat (tehdy měla Perinbaba 2 naplánovanou premiéru na začátek roku 2020). Během krátkého rozhovoru Juraj Jakubisko prozradil, co ho inspirovalo k natočení pokračování a rozpovídal se i o „oživení“ herečky Giulietty Masina a další modernizaci. Celý rozhovor najdete na YouTube kanálu ČK LIVE.

Jak to na premiéře Perinbaba a dva světy vypadalo, se můžete podívat i ve fotogalerii na našem FB profilu.

(Foto: Červený koberec)

Tyto stránky využivají cookies, aby mohly nabídnout relevantní informace pro vás. Dalším setrváním s tímto souhlasíte, máte však možnost cookies zakázat. Přijmout Více informací