O výstavě Bond in Motion Prague promluvili Bond girls Maryam d’Abo a Carole Ashby či Chris Corbould

„Protřepat, nemíchat.“

Do Prahy dorazila výstava Bond in Motion oslavující agenta britské tajné služby MI6 s označením 007. Auta, motorky, letadla, plavidla a mnoho dalších exponátů je k vidění na ploše téměř 3 000 m2, a to v tematických sekcích rozdělených podle živlů: země, oheň, voda a vzduch. V rámci slavnostního zahájení na výstavu dorazili vzácní hosté neodmyslitelně propojeni s Jamesem Bondem.

Pozvání přijali supervizor zvláštních efektů Chris Corbould, herečky a Bond Girls Maryam d’Abo (Dech života – 1987), Carole Ashby (Chobotnička – 1983, Vyhlídka na vraždu – 1985) či ředitelka archivu EON Meg Simmonds.

„Kdo přijde na Bond in Motion výstavu v Praze, zažije opravdový náhled do světa tvorby filmů, James Bond filmů. Jsou tu vozidla, která byla ve všech filmech. Některá jsou vybavena vychytávkami, jiná mají rigy, které se vyrobily, abychom dosáhli určitých triků. Je tu mnoho ukázek, jak my používáme zmenšeniny na natáčení, zmenšená vozidla. Je to opravdu pohled na svět Jamese Bonda a pohled na to, jak děláme určité věci,“ vysvětlil supervizor zvláštních efektů Chris Corbould.

Herečka Maryam d’Abo se svěřila, co je pro ni na výstavě Bond in Motion srdcovou záležitostí a Carole Ashby prozradila, co pro ni James Bond znamená. „Když slyším hudbu z Bonda, tak se to ve mě zachvěje. Bond změnil můj život, když jsem natočila Chobotničku,“ svěřila se Ashby. Ředitelka archivu EON (první oficiální archiv Jamese Bonda) Meg Simmonds potvrdila, že vše, co na výstavě uvidíme, bylo viděno ve filmech o agentovi 007. Výjimku tvoží pouze dvě vozila.

Aby byl zážitek z výstavy kompletní, na své si přijdou všechny smysly. Fanoušci Bonda si budou moci na tamním baru objednat „protřepaný, ale nemíchaná“ koktejl. Z dalších lákadel jmenujme například Aston Martin V8 z bondovky Dech života, Aston Martin DB5 vyrobený pro bondovku Není čas zemřít hned v osmi exemplářích, kluzák Stealthy Bird, originální filmovou klapku, pouzdro na violoncello přeměněné na sáně v Dechu života, pařížský taxík rozříznutý napůl, Jaguar XKR, sérii filmových plakátů a mnoho dalšího.

Jak to na otevření výstavy Bond in Motion Prague vypadalo, a co nám Chris Corbould, Maryam d’Abo, Carole Ashby a Meg Simmonds prozradili, zjistíte v reportáži na YouTube kanálu ČK LIVE. Fotogalerie z akce je k vidění i na našem FB profilu.

(Foto: Červený koberec)

Tyto stránky využivají cookies, aby mohly nabídnout relevantní informace pro vás. Dalším setrváním s tímto souhlasíte, máte však možnost cookies zakázat. Přijmout Více informací