Filmové události #02/24: Byly rozdány Zlaté glóby a na pražský Comic-Con přijedete C-3PO

Týden plný hvězdných novinek.

Do Prahy přijede představitel droida C-3PO. Na začátku týdne byly rozdány Zlaté glóby. Udělovaly se i Astra Awards. S novinkami přišly i Oscaři. Danny Boyle připravuje pokračování sci-fi 28 dní poté. Nový projekt připravuje i Paul Thomas Anderson. V traileru se představila biografie o Amy Winehouse. S ukázkou přišel i animák Vládci vesmíru: Revoluce. A spot tu je i pro Neflixův romcom Hráčky. Čtvrtá řada Zaklínače má hereckou posilu. Novinky v obsazení oznámili i tvůrci The Last of Us. Neveselé novinky tu jsou k pořadu Vlajka smrti. Jeremy Renner se vrací do akce. Plánuje se třetí Top Gun. Na závěr smutná zpráva – opustil nás herec Adan Canto.

#02/24

Přípravy pátého ročníku Comic-Con Prague jsou již v plném proudu. A tak organizátoři odhalili dalšího hvězdného hosta, na kterého se návštěvníci mohou těšit. Zajásali především fanoušci Star Wars, neboť na akci se přijede podívat Anthony Daniels, tedy představitel legendárního droida C-3PO. Toho si zahrál téměř ve všech filmech a daboval ho i v animovaných pořadech. Kromě toho Daniels namluvil také postavu Legolase v kreslené verzi Pána prstenů. Na pražský Comic-Con se můžeme těšit od 5. do 7. dubna.

Velkou událostí pak bylo předávání filmových a televizních cen Zlatý glóbus, které odstartovalo tzv. Awards Season. Nejvíce zabodovalo drama Oppenheimer, které si odneslo pět sošek včetně té za nejlepší drama, nejlepší komedií nebo muzikálem se pak stali Chudáčci. Z herců pak oslavovali Cillian Murphy, Lily Gladstone, Paul Giamatti, Emma Stone, Robert Downey Jr. a Da’Vine Joy Randolph. V televizních kategoriích pak slavil úspěch seriál Boj o moc s devíti proměněnými soškami. Z herců se zde pak z výhry těšili Kieran Culkin, Steven Yeun, Jeremy Allen White, Ali Wong nebo třeba Elizabeth Debicki.

Zlaté glóby však nebyly jediné. Udělovaly se i Astra Awards, opět ve filmových i televizních kategoriích.  Zde byla trochu úspěšnější Barbie, která si odnesla cenu za nejlepší film a sošku obdržel i Ryan Reynolds za svůj výkon coby Ken. V televizních kategoriích to pak byl opět Boj o moc, který si odnesl nejvíce sošek. V pár kategoriích pak zabodoval i pořad Banda, zvláště pak v těch hereckých.

A aby toho nebylo málo, tak se v uplynulém týdnu konalo také předávaní tzv. Governor Awards, které spadá pod Oscary. Zde se předávaly ceny za zásluhy ve filmografii. Mezi poctěné patřili herečka Angela Bassett, komik a režisér Mel Brooks, editorka Carol Littleton a filmová manažerka Michelle Satter. Nominace na letošní Oscary pak budou oznámeny 23. ledna.

Cenami ověnčený režisér Danny Boyle pak chystá pokračování svého úspěšného sci-fi thrilleru 28 dní poté. Na sequelu údajně pracuje se scenáristou Alexem Garlandem, který se také podílel na původním snímku. Ten má už sice pokračování 28 týdnů poté, na kterém se však nepodíleli původní tvůrci. Nový film tak má přímo navazovat na ten originální.

Nový projekt pak připravuje režisér Paul Thomas Anderson, mezi jehož známá díla patří Až na krev, Hříšné noc nebo Nit z přízraků. V novém, zatím nepojmenovaném snímku, se podle aktuálních informací objeví bok po boku Leonardo DiCaprio, Sean Penn a Regina Hall. Více informací zatím není známo.

Nebyl by to pak týden bez trailerů. V jednom takovém se představila i biografie o Amy Winehouse pojmenovaná Back to Black podle zpěvaččiny slavné písně. Snímek zobrazuje tragický život zesnulé slavné zpěvačky, kterou v něm ztvární mladičká Marisa Abela. Film má mít premiéru 16. května.

S ukázkou přišel i animák Vládci vesmíru: Revoluce. Kreslený seriál, pod kterým se podepsal režisér a scenárista Kevin Smith, se inspiruje stejnojmennými komiksovými i televizními příběhy. Hrdiny pak nadabují hvězdy Star Wars i Star Treku, tedy Mark Hamill a William Shatner. Pořad bude na Netflixu od 25. ledna.

Na Valentýna pak na platformu vstoupí romantická komedie Hráčky. I ta se představila v prvním spotu. Ten se zaměřuje na sportovní novinářku Mack, která léta připravuje úspěšné plány jak ulovit chlapy. Když se však do jednoho ze svých „úlovků“ zamiluje, nastává problém. Ve filmu se objevují Gina Rodriguez, Damon Wayans Jr. nebo Tom Ellis.

Hereckou posilu pak bude mít připravovaná čtvrtá řada Zaklínače. Objeví se v ní Laurence Fishburne, který si má zahrát postavu Regise. Čtvrtá sezóna bude také první, ve které se v hlavní roli coby Geralt neobjeví Henry Cavill, ale poprvé už Liam Hemsworth.

Novinky s obsazením oznámil i pořad The Last of Us inspirovaný stejnojmennou videohrou. V chystané druhé řadě se mají objeví Kaitlyn Dever, Young Mazino a Isabela Merced. Druhá sezóna by měla vyjít na HBO Max v roce 2025.

Naopak neveselou zprávu přinesli tvůrci seriálu Vlajka smrti, který také vysílala streamovací stanice HBO Max. Pořad byl totiž oficiálně zrušen a nebude mít další pokračování. Jeho poslední, druhou sezónu, odvíval kanál loni v říjnu.

Do akce se pak vrací herec Jeremy Renner. Ten začal natáčet novou řadu svého seriálu Starosta Kingstownu. Jedná se o jeho první velký herecký návrat po jeho tragické loňské nehodě, kterou utrpěl při odklízení sněhu, kdy ho přejel sněžný pluh. Kdy platforma Paramount+ odvysílá třetí řadu pořadu zatím není známo.

A chystá se také druhé pokračování Top Gunu. Oznámili to v uplynulém týdnu jeho tvůrci. Mnoho informací zatím není známo, ale očekávaný je návrat Toma Cruise i Milese Tellera, jehož postava debutovala v loňském sequelu Top Gun: Maverick.

Na závěr pak jedna smutná zpráva – opustil nás herec Adan Canto, který ve věku 42 let prohrál boj s rakovinou. Canto se objevil například v seriálech Uklízečka, Prezident v pořadí nebo Druhá šance či snímku X-Men: Budoucí minulost.

Tyto stránky využivají cookies, aby mohly nabídnout relevantní informace pro vás. Dalším setrváním s tímto souhlasíte, máte však možnost cookies zakázat. Přijmout Více informací