Do kin vstoupí kouzelná pohádka Max a Mája: Příběh lištiček

Vydejte se do mrazivého prostředí severní Kanady.

Rodinný snímek pro malé i velké Max a Mája: Příběh lištiček nás přenese na místo, kterému kraluje sníh a mráz. V tomto nehostinném prostředí žijí dvě polární lišky, Max a Mája, které se chystají založit rodinu. Děj snímku se inspiroval událostí, která se opravdu stala.

Snímek, jenž má na svém kontě režisér Guillaume Maidatchevsky, se pyšní opravdu unikátním hereckým obsazením, a to dvěma reálnými polárními liškami. Navíc, filmaři natáčeli v autentických lokalitách, a to v extrémně mrazivém prostředí severní Kanady. „Nejnáročnější bylo natáčení scén přímo ve městě. Pro polární lišky je to totiž neznámé prostředí, které je pro ně velmi znepokojivé a nepřátelské. Celé noční natáčení v Dawson City bylo velmi komplikované, protože na lišky působilo mnoho podnětů: pach lidí, psů a vlků. Když jsme natáčeli, přišel do města vlk a potuloval se kolem a hledal zatoulané psy. Tak jsem přišel na nápad, zařadit do filmu scénu souboje vlků se psy,” svěřil se Maidatchevsky.

Premiéra v českých kinech je naplánovaná na 22. února 2024.

(Foto: DONART Film)

Tyto stránky využivají cookies, aby mohly nabídnout relevantní informace pro vás. Dalším setrváním s tímto souhlasíte, máte však možnost cookies zakázat. Přijmout Více informací