Kameraman Vladimír Smutný převezme příští sobotu Českého lva za mimořádný přínos české kinematografii

O hudební doprovod se postará skupina The Antagonists.

Již za týden, tedy v sobotu 9. března bude během slavnostního večera v pražském Rudolfinu oceněn kameraman Vladimír Smutný. Talentovaný tvůrce převezme Českého lva za mimořádný přínos české kinematografii.

Vladimír Smutný se již dnes může pochlubit mnoha úspěchy. Na svém kontě má třináct nominací na Českého lva v kategorii Nejlepší kamera, ze kterých osm proměnil. Jedná se o snímky Lea (1997), Tmavomodrý svět (2001), Mazaný Filip (2003), Král zlodějů (2004), Tobruk (2008), Poupata (2011), Po strništi bos (2017) a Nabarvené ptáče (2019). „Význam Vladimíra Smutného pro český film je nedocenitelný. Jeho vidění filmového obrazu je zcela originální, nezaměnitelné a obdivované i v zahraničí,“ uvedl prezident ČFTA Ivo Mathé.

Galavečerem, na kterém budou v pořadí již 31. výroční ceny Český lev předány, bude provázet moderátor Marek Eben a o hudební doprovod se postará skupina The Antagonists. Kapela, v jejímž čele stojí skladatel, producent a také držitel čtyř Českých lvů Jan P. Muchow, udává rytmus Českému lvu již po několikáté. Skupinu The Antagonists tvoří zkušení hudebníci etablovaní v nejrůznějších žánrech a formacích Ema Brabcová, Marek Doubrava, Václav Havelka, Marie Dorazilová, Jan Janečka a také herečka a houslistka Jenovéfa Boková, která je rovněž držitelkou Českého lva, a to za svůj výkon v dramatu Chvilky z roku 2018.

Tyto stránky využivají cookies, aby mohly nabídnout relevantní informace pro vás. Dalším setrváním s tímto souhlasíte, máte však možnost cookies zakázat. Přijmout Více informací