Na jeviště se vrátí muzikál Tajemství při příležitosti 25. výročí Divadla Kalich

„Tajemství je detektivkou, hororem i romancí.“

Světová premiéra 31. března 2005 v Divadle Kalich a bezmála 600 repríz, to jsou fakta pojící se k autorskému muzikálu Daniela Landy Tajemství. V rámci letošních oslav pražského divadla se Tajemství vrací, a to v kompletně novém nastudování. Obsazení a podrobnosti odhalila originální tisková konference.

V úvodu setkání promluvili tvůrci. „Tajemství je detektivkou, hororem i romancí,“ těmito slovy v krátkosti uvedl muzikál Daniel Landa. „Je na každém divákovi, co si z představení odnese. Když se na dvě hodiny nechá strhnout jeho příběhem, je to víc než dost. Kdo se ovšem podívá hlouběji, uvidí i další vrstvy představení a pochopí, co se v něm snažíme sdělit. Vypovídáme především o obrovské síle mít život ve vlastních rukou. Většina lidí o takové síle ani neví. My hrajeme o tom, jak rozdílné je být hráčem, a být hrán. Nechci-li být hrán, musím se chopit opratí. Jde o úplně průzračnou myšlenku, která je ale dnešnímu myšlení poměrně vzdálená,“ rozvádí poselství Tajemství Daniel Landa.

Poté se na pódiu objevili herci, které od 12. září 2024 v novém nastudování uvidíme. Na točně jsme tak postupně mohli vidět Lucii Vondráčkovou, Šárku Vaňkovou, Jana Komínka, Denisu Nesvačilovou, Tomáše Trapla, Zbyňka Frice, Barbaru Chybovou, Ladislava Korbela a další v tematickém nasvícení a za zvuku úryvků ze hry. Následovalo klasické fotografování v čele s Danielem Landou, Mirjam Landou a Anastázií Landovou.

„Tajemství se dočká úplně nové podoby. Uvažuji o ní už dlouho, protože tento muzikál si rozhodně zaslouží návrat na jeviště ve velkém stylu. Je výjimečný, ostatně diváci se ho stále dožadují, a jeho příběh i poselství jsou nadčasové,“ doplňuje producent a majitel Divadla Kalich Michal Kocourek.

Jak to na tiskové konferenci vypadalo, se můžete podívat i ve fotogalerii na našem FB profilu.

(Foto: Červený koberec)

Tyto stránky využivají cookies, aby mohly nabídnout relevantní informace pro vás. Dalším setrváním s tímto souhlasíte, máte však možnost cookies zakázat. Přijmout Více informací