Scenárista a režisér Petr Zelenka začal natáčet seriál Limity s Alešem Hámou v hlavní roli

První klapka padla v Ústí nad Labem.

Petr Zelenka, režisér a autor námětu a scénáře v jedné osobě, započal svoji pětašedesát dnů dlouhou cestu k natočení osmidílného seriálu Limity, ve kterém se dozvíme, jak se ze severočeského podnikatele stane ikona ekologických protestů a z manželského sporu celospolečenský konflikt. Hlavní role se chopil herec, moderátor a komik Aleš Háma.

„Obtížně hledám témata, kterým bych věřil a kterými by mne bavilo se zabývat. Po několikaleté práci na scénáři Limitů jsem přesvědčený, že v tomto případě máme skvělé téma. Limity jsou dějově velice aktuální, zpracování příběhu je přitom originální a překvapivé, a jak se mi teď zdá, zároveň jediné možné,“ svěřil se Petr Zelenka a dodává: „Hlavní postavou je Karel – chlápek, který se snadno a sám rychle vytočí, ale zároveň musí být velice milý, protože ze začátku dělá jenom samé nesympatické skutky. Postupně ale změní svoje názory téměř na všechno. A pak jsou tu ženské hrdinky, Karlova exmanželka a jeho nová partnerka, které z příběhu nevycházejí nejlépe, to přiznávám rovnou. Nevím, proč se mi to takhle přihodilo, musím si na to dát příště větší pozor a můj další projekt bude jenom o sympatických ženských postavách.“

V seriálu se dále představí Veronika Khek Kubařová, Tatiana Dyková, Jaroslav Plesl, Ondřej Brousek, Pavla Beretová či Maxmilián Dolanský, kterého uvidíme jako Igora, seriálového syna Aleše Hámy. „Naše rodina v Limitech si s ničím moc hlavu neláme. Otec se snaží ze všeho vyklouznout. Syna nadchne účast na protestních akcích a snaží se rodiče přesvědčit o tom, že mají smysl. Možná chování té mé postavy ovlivňuje i vzdor vůči autoritám a určitá forma trucu. A pak i láska,“ prozradil mladý herec.

Seriál Limity by se měl v programu České televize objevit příští rok. Poslední klapka je naplánovaná na srpen 2024 a filmařský štáb se bude pohybovat v Ústí nad Labem a jeho okolí, Libochovicích na Litoměřicku či v Praze.

(Foto: Česká televize / Miroslav Kučera)

Tyto stránky využivají cookies, aby mohly nabídnout relevantní informace pro vás. Dalším setrváním s tímto souhlasíte, máte však možnost cookies zakázat. Přijmout Více informací