Koncert věnovaný Johnu Williamsovi uzavře jedenáctou sezónu Filmové filharmonie

Star Wars, Indiana Jones, Superman či E. T. – Mimozemšťan.

Již jedenáctá sezóna Filmové filharmonie se blíží do finále a vyvrcholí hned dvěma koncerty, které se budou soustředit na hudbu Johna Williamse. Pod taktovkou Marka Prášila zazní monumentální znělky a dnes již filmová hudební klasika.

Program koncertu čítá nejen legendární hity, ale i méně známé melodie. „Neustálá práce na rozšiřování repertoáru je pro nás samozřejmostí. Kromě nestárnoucích klasik znějících na mnoha pódiích vnímáme jako velmi důležité obohacování koncertních programů o méně známá, avšak stejně kvalitní díla, která by pozornosti našich posluchačů neměla uniknout. Těší nás, pokud si posluchač z koncertu kromě skvělého zážitku odnese také něco nového – třeba včetně povzbuzení k dalšímu poznávání,“ prozrazuje dramaturg a ředitel orchestru Matěj Lehár.

Program sobotního (8. června) a nedělního (16. června) koncertu John Williams láká na znělky ze čtvrté a sedmé epizody Star Wars, dobrodružná témata z Jurského parku či Indiana Jonese, Hedwig’s Theme z prvního dílu filmové série o Harry Potterovi nebo hudbu z filmů Válečný kůň a Andělin popel. Zazní i emotivní houslové sólo z filmu Schindlerův seznam v podání koncertního mistra Davida Pokorného.

I když jedenáctá sezóna Filmharmonie pomalu vrcholí, již nyní organizátoři pracují na té dvanácté. Její zahájení je naplánováno na 13. října. Téma koncertu je zatím zahaleno rouškou tajemství, ale o nezaměnitelný rukopis Johna Williamse nepřijdeme. Chybět nebudou ani tradiční vánoční koncerty, které nám zpestří dvě adventní neděle, a to 1. a 15. prosince.

(Foto: Filmharmonie)

Tyto stránky využivají cookies, aby mohly nabídnout relevantní informace pro vás. Dalším setrváním s tímto souhlasíte, máte však možnost cookies zakázat. Přijmout Více informací