Výtvarná díla zrakově handicapovaných dětí či dvě projekce opatřené audio komentářem na 64. Zlín Film Festivalu

Radost tvořit nabídne unikátní výtvarná díla či Velkého pána a Tři zlaté dukáty.

Mezinárodní filmový festival pro děti a mládež ZFF přináší nejen pestrý filmový a doprovodný program pro široké publikum, ale chce také přiblížit zdravým svět nevidomých a přinést program pro kluky a holky se zrakovým postižením.

Již nyní, dva týdny před oficiálním zahájením 64. Zlín Film Festivalu, hodnotila odborná porota výtvarná díla zrakově handicapovaných dětí v rámci projektu Radost tvořit. Do již 26. ročníku bylo přihlášeno 105 děl od dětí z České republiky, Slovenska a Francie. Tento rok kluci a holky tvořili na téma „Malujeme písničku“. Kresby dětí budou k vidění ve foyer Kongresového centra ve Zlíně od 30. května do 6. června v rámci konání Zlín Film Festivalu a slavnostní vyhlášení výsledků se uskuteční v sobotu 1. června na Mezinárodní den dětí.

„I letos oceníme tvorbu malých výtvarníků během slavnostního ceremoniálu, který jsme připravili na sobotu 1. června od 13.00 hodin, a budeme velmi rádi, když se vyhlášení výsledků v Kongresovém centru zúčastní i publikum z řad veřejnosti,“ vzkazuje výkonná ředitelka Zlín Film Festivalu Jarmila Záhorová.

Odbornou porotu letos tvořili výtvarník a malíř Josef Ruszelák, malířka, kreslířka a sochařka Taťána Havlíčková, výtvarnice Jarmila Sítníková a speciální pedagožky Miroslava Urbánková a Kristina Balunová ze Speciálně pedagogického centra. Navíc, již druhým tokem se na projektu podílí také Nadační fond Českého rozhlasu SVĚTLUŠKA, který jednomu z vítězů umožní uvést své dílo na titulní straně notopisu v Braillově písmu.

ZFF obohatil filmový program i o dvě speciální projekce, které budou opatřené audio komentářem. První z nich je naplánovaná na sobotu 1. června, kdy bude uvedena distribuční předpremiéra rodinného loutkového filmu Velký pán. Ve středu 5. června se může publikum těšit na  pohádku Tři zlaté dukáty.

Tyto stránky využivají cookies, aby mohly nabídnout relevantní informace pro vás. Dalším setrváním s tímto souhlasíte, máte však možnost cookies zakázat. Přijmout Více informací