A-Team – recenze

Máte problém? Podvedli vás, oklamali, okradli, ublížili vám? Najměte si A-Team!
 
 
Americký seriál z 80. let se dočkal filmového zpracování. Stejně jako, bez mála, před 30ti lety se ústřední čtveřice skládá z: plukovníka Johna „Hannibala“ Smitha- kuřák doutníků a mistr plánování akcí typu impossible; poručíka Templetona „Faceman“ Pecka – svůdník a sukničkář; kapitána Murdocka – pilot, který si sem tam zajde odpočinout do polstrovaných cel blázince a v neposlední řádě seržata „B.A.“ Baracuse – černý hromotluk, který má panickou hrůzu z létání a vždy před nástupem na palubu potřebuje malou uspávací injekci na povzbuzení.

Perfektní obsazení je pevným základem tohoto filmu. Liam Neeson, se narodil pro roli Johna „Hannibala“ Smitha. Dokázali byste si představit někoho lepšího jako přidrzlého svůdníka než Bradleyho Coopera? Quintonovi „Rampage“ Jacksonovi sedne postava „B.A.“ Baracuse lidově řečeno jako „prdel na hrnec“. Nejvíce pozornosti pro sebe uzmul Sharlto Copley jako Murdock. Určitě si ho pamatujete z Distriktu 9 a zde Vaší pozornosti nemá šanci uniknout.

Film je dlouhý, bez jedné minuty, dvě hodiny. Pokud si myslíte, že se již po půlce budete nudit, jste na velkém omylu. Film je doslova nadupaný hláškami a „gagy“. Např. letecký únik tankem a následné hlášení o tomto střetu je velmi povedené. Díky Bohu, že je promítán v originálním znění s titulky. Dabing by byl vyloženě vražda.

Některé akční scény působí trochu chaoticky. Nejlepší je najít rovnováhu mezi „polopatistickým“ a překombinovaným podáním. Zde se bohužel většinou střelka vah přesouvá více ke druhé zmiňované možnosti. Ale pokud se budete dostatečně soustředit, užijete si je a zaručeně se pobavíte.

Představení A-Teamu byste si rozhodně v kinech neměli nechat ujít. Doufejme, že se dočkáme dalších akcí této svérázné čtveřice. I když, bohužel, tržby se zatím moc přívětivě netváří. Tak nejen proto „alou“ do kina.
 

Chlapi z A-Team mají rádi pořádný táborák.


 

Správný muž nikdy nepodceňuje efekt kvalitního opálení.


 

Baracusova holka v akci.

 

 

80%

A-Team

Představení A-Teamu byste si rozhodně v kinech neměli nechat ujít. Doufejme, že se dočkáme dalších akcí této svérázné čtveřice. I když, bohužel, tržby se zatím moc přívětivě netváří. Tak nejen proto „alou“ do kina.

  • Hodnocení

Tyto stránky využivají cookies, aby mohly nabídnout relevantní informace pro vás. Dalším setrváním s tímto souhlasíte, máte však možnost cookies zakázat. Přijmout Více informací