Jan Čenský o Salonu filmových klapek, ZFF, Víkendové snídani či seriálu Dobré zprávy

Rozhovor o klapkách, filmech, moderaci i kulihrášcích.

Český herec, dabér a moderátor Jan Čenský neodmyslitelně patří ke Zlín Film Festivalu. Spolu s Danou Morávkovou ho moderuje více jak 20 let. Nebylo proto velkým překvapením, že jsme se sním potkali na vernisáži putovní výstavy Salon filmových klapek, kde jsme se ho zeptali nejen na ZFF, ale i na seriál Dobré zprávy, pořad Víkendová snídaně či dlouholetou spolupráci s Danou Morávkovou.

Jan Čenský nám během rozhovoru přiblížil prospěšnost Salonu filmových klapek, jenž podporuje mladé umělce. Na akci se dokonce objevil i režisér a scénárista Martin Kuba, který na galavečeru Český lev získal studentskou cenu za svůj snímek Vinland. Ten vznikl právě díky Salonu filmových klapek a podpoře Nadačního fondu FILMTALENT ZLÍN.

Pohádkový princ se s námi podělil i o zkušenosti a dlouholetou spolupráci s kolegyní Danou Morávkou, se kterou uvádí nejen akce Zlín Film Festivalu, ale potkávat je spolu můžeme i ve Víkendové snídani. Jan Čenský se svěřil, že brzké vstávání nemá moc rád, ale víkendové vydání začíná později než to klasické, takže se to dá zvládnout. Komplikace může nastat, když v pátek večer moderuje v Ostravě a domů jede po zasněžené dálnici.

Na televizních obrazovkách lze Honzu Čenského aktuálně vídat i v seriálu Dobré zprávy, kde hraje trochu vychytralého Václava. „Ono se to hraje podstatně lépe. Po těch princátkách si s chutí zahraji takového kulihráška. Ale on zas tak strašný není. Snažil jsem se ho trochu zlidštit,“ svěřil se herec a s úsměvem dodal: „Vrchol to bude, až uvidí Dana Morávková, s kým já si tam začnu. Ale to už prozrazovat nebudu.“

Celý rozhovor s Honzou Čenským najdete na našem YouTube kanálu ČK LIVE.

Tyto stránky využivají cookies, aby mohly nabídnout relevantní informace pro vás. Dalším setrváním s tímto souhlasíte, máte však možnost cookies zakázat. Přijmout Více informací