Wall Street: Peníze nikdy nespí / Wall Street: Money Never Sleeps – recenze

Gordon Gekko opět míchá kartami.
 
 
Gekko (Michael Douglas) po dlouhé době opouští vězení. Dozorce mu předává několik osobních věcí jako je jeden prsten či jeden mobilní telefon velikosti a vzezření cihly. Velké zvíře ve finančních machinacích je vypuštěno do světa. I když Michaelu Douglasovi přibyla nejedna vráska a šedivý vlas, jeho Gekko má charisma na rozdávání. Bohužel, prostor, který mu byl věnován, není takový, jaký by si zasloužil.

Budy Fox (Charlie Sheen), který se v r 1987 snažil „urvat“ velké jmění, vystřídal nový nezkažený mladíček Jake Moore (Shia LaBeouf). Jake, narozdíl od Budyho, má trochu jinou motivaci. Pouze osobní profit je nahrazen pomstou a vědeckým pokrokem. I když, tučná provize nikdy neurazí, že? Ale o Budyho nepřijdete. Ve filmu se mihne a se svým starým „učitelem“ prohodí pár slov. Pokud máte Shiu LaBeoufa zařazeného ve škatulce „ztřeštěný zmatkař“, budete jeho výkonem ve filmu nadmíru překvapeni.

Jakea a Gordona spojují, stejně jako v jedničce Budyho a Gordona, nejen peníze, ale i žena. Tentokrát to není tatáž milenka, ale Jake je zasnouben s dívkou jménem Winnie Gekko. Ano, stejné příjmení znamená, že se jedná o dceru nenapravitelného manipulátora.

Komu se líbila jednička, zajisté se bude líbit i dvojka. Kdo v hlavě doslova nosí ekonomický slovník a v noci se mu zdá o akciích či peněžních fondech, bude mlaskat blahem. Pokud patříte k těm, kdo této „hatlamatilce ani za mák nerozumí“ budete se asi chvílemi nudit.

Většinou druhé díly bývají jen stínem jejich předchůdců. Zde tomu tak není. Rozhodně nechci říci, že by tentokrát dvojka předčila jedničku. Wall Street z roku 1987 mi přišlo propracovanější a ucelenější. Rodinné a milostné problémy i zde sehrály svoji úlohu. Avšak v roce 2010 se v těchto problémech až moc „šťourá“ na úkor filmu. Čekala jsem trochu propracovanější a rafinovanější finanční hru. I tak jsou oba filmy hodně vyrovnané.

Wall Street: Peníze nikdy nespí je v jádru dobrý film, který nijak extra nepřekvapí a dlouho se v paměti neuchová. V době ekonomické krize, která má sice vrchol již za sebou, je to velice vhodná podívaná, kterou by měl vidět každý a zamyslet se nad svým žebříčkem hodnot.
 

Tři muži a peníze.


 

Kdo ze slavných jezdí metrem? Michael Douglas a Shia LaBeouf.


 

Láska za všechny peníze?


 

60%

Wall Street: Peníze nikdy nespí / Wall Street: Money Never Sleeps

Wall Street: Peníze nikdy nespí je v jádru dobrý film, který nijak extra nepřekvapí a dlouho se v paměti neuchová. V době ekonomické krize, která má sice vrchol již za sebou, je to velice vhodná podívaná, kterou by měl vidět každý a zamyslet se nad svým žebříčkem hodnot.

  • Hodnocení

Tyto stránky využivají cookies, aby mohly nabídnout relevantní informace pro vás. Dalším setrváním s tímto souhlasíte, máte však možnost cookies zakázat. Přijmout Více informací