Jedna za všechny / The Other Woman – recenze

jedna_za_vsechny_plakat„Jeho právnička, žena a prsa mu to vrátí i s úroky.“
 
 
 
Romantická komedie Jedna za všechny nás seznámí s blonďatým triem, které se zamilovalo do muže. To samotné by velký problém nebyl. Háček je v tom, že se jedná o stejného muže, který je vodí za nos. A jak již název filmu napovídá, nerozhodnou se bojovat mezi sebou, ale naopak se spojí a spřádají pomstychtivé plány.

Do rolí blondýnek obsadil režisér Nick Cassavetes (Je to i můj život, Zápisník jedné lásky) Leslie Mann, Cameron Diaz a Kate Upton, a každá z nich ztvárňuje svoji postavu očekávatelně. Leslie je tak trochu bláznivá žena v domácnosti, která pečuje o svůj domov i manžela na jedničku. Taková klasická americká ženuška ze starých dob. Cameron je sexy sebevědomá právnička, která žije prací. Kolikrát jsme ji již v obdobné pozici ve filmu viděli? A Kate? Kate je prostě koťátko, kterému stačí, když se proběhne v bikinách po pláži a nic víc se od ní neočekává. A kdo je tím mužem, po kterém ženy blázní? Marka Kinga si zahrál Nikolaj Coster-Waldau, který se divákům do paměti vryl jako Králokat Jaime Lannister ze seriálu Hra o trůny. A i zde dokazuje, že umí být okouzlující a za pár minut slizký jako had.

Dočkáme se více komedie, než romantiky.Pokud tipujete, že Jedna za všechny je průměrnou romantickou komedií, kterých vzniká ročně nespočet, budete i nebudete mít pravdu. Snímek se moc hezky rozjíždí a chtě, nechtě se několikrát upřímně zasmějeme. Dokonce si možná budete říkat, že jste mile překvapeni nejen filmem samotným, ale i herci na plátně. Postupem času ale začnou tvůrci i herci tlačit na pilu a dočkáme se i nefalšovaného toaletního humoru. Co takto uspořádat stávku s transparenty hlásající: „STOP užívání projímadel ve filmu“?

Pokud vám bude povědomá Cameronina asistentka, budete mít pravdu, jen musíte z hereckých vod zabrouzdat na pole hudby. Rapperka a textařka z New Yorku Nicki Minaj sice moc prostoru nedostala, ale je povedenou pestrobarevně oblečenou postavičkou.

Jedna za všechny je trochu rozporuplnou romantickou komedií. Abych byla přesná, dočkáme se více komedie, než romantiky. Na jednu stranu tu máme poměrně povedené scény, které srší vtipem, lehkostí i energií. Na druhou tu ale nalezneme patos, který je součástí každého druhého obdobného počinu. Tvůrci místo toho, aby postupně šplhali po žebříčku gradace a humoru nahoru, se posadili na skluzavku a s každou další minutou sjíždějí níž a níž. I tak ale Jedna za všechny rozhodně pobaví a vystrkuje růžky nad obvyklým nezapamatovatelným průměrem.
 
 

Miláčku, ty víš, že jsi moje jediná.

jedna_za_vsechny_foto_04
 
 

Uděláme si jedno romantické selfií a pošleme ho tvojí ženě.

jedna_za_vsechny_foto_10
 
 

 Když dáme dohromady naše tři mozky, budeme stejně nebezpečné jako on.

jedna_za_vsechny_foto_14
 

60%

Jedna za všechny / The Other Woman

Jedna za všechny je trochu rozporuplnou romantickou komedií. Abych byla přesná, dočkáme se více komedie, než romantiky. Na jednu stranu tu máme poměrně povedené scény, které srší vtipem, lehkostí i energií. Na druhou tu ale nalezneme patos, který je součástí každého druhého obdobného počinu. Tvůrci místo toho, aby postupně šplhali po žebříčku gradace a humoru nahoru, se posadili na skluzavku a s každou další minutou sjíždějí níž a níž. I tak ale Jedna za všechny rozhodně pobaví a vystrkuje růžky nad obvyklým nezapamatovatelným průměrem.

  • Hodnocení

Tyto stránky využivají cookies, aby mohly nabídnout relevantní informace pro vás. Dalším setrváním s tímto souhlasíte, máte však možnost cookies zakázat. Přijmout Více informací