Nejen šampaňským, ale i sprškou střepů byla pokřtěna kniha Zelený Raoul

krest_zeleny_raoul_00Zelený mimozemšťan se s námi vydává na Cestu do pozadí.

Je tomu již 20 let, kdy jsme se mohli poprvé potkat se sympatickým mimozemšťanem, který nás neustále pozoruje a nebere si servítky při prezentování svých poznatků. Herci, sportovci, politici a další mediálně známé tváře si nikdy nemohou být jisti, zda zrovna nejsou podrobováni bedlivému zkoumání.

Komiks Zelený Raoul vychází každý týden v časopise Reflex a od roku 1995 nás nejen baví, ale i poučuje. K příležitosti dvacetiletého jubilea vychází v nakladatelství Olympia publikace Zelený Raoul: Cesta do pozadí. Na stránkách Raoulí bichle nalezneme například Desatero Raoulích přikázání, Nadýmavou luštěnku či kresby a karikatury autora komiksu Štěpána Mareše. Tím hlavním ovšem je 208 příběhů Zeleného Raoula z let 2009-2014.

Dvacet let srandy (která nekončí, ale pokračuje) si zaslouží luxusní akci. V Paláci knih Luxor, kde proběhl slavnostní křest knihy, bylo skutečně těsno. Vyprovodit Raoula do světa přišla početná delegace, která se neobešla bez mimozemské účasti. Ano, hádáte správně, do Paláce knih dorazil i Zelený Raoul osobně. Kmotry souboru komiksů se stal Ondřej Hejma (zpěvák, hudební skladatel a frontman skupiny Žlutý pes) a PhDr. Ivo Šmoldas (legendární glosátor, kulturní publicista, scenárista, moderátor a básník).

Pokud jste zvědaví, jak to na akci vypadalo a kdo všechno si nenechal setkání se Zeleným Raoulem ujít, nakoukněte do fotogalerie na našem FB profilu.

krest_zeleny_raoul_01

krest_zeleny_raoul_02

krest_zeleny_raoul_03

krest_zeleny_raoul_04

Tyto stránky využivají cookies, aby mohly nabídnout relevantní informace pro vás. Dalším setrváním s tímto souhlasíte, máte však možnost cookies zakázat. Přijmout Více informací