Sousedi / Neighbors – recenze

sousedi_posterPenisy jsou klíčem ke všemu.
 
 
 
Pomalu nám začíná docházet, jaký druh legrace můžeme očekávat od filmů Setha Rogena a jeho přátel. Nic lidského jim není cizí a jen máloco je zřejmě přinutí, aby se zamysleli nad svým vkusem. Ani pak zřejmě na svém výběru gagů nic nezmění, protože v boji  za rozchechtanou tvář chtějí nasadit vše. A kde se hledá nejlépe posedlost sexem, drogami a osobní svobodou? Vynecháme-li celebrity, do nichž se pustila Apokalypsa v Hollywoodu, přirozená odpověď zní: mezi mladými lidmi.

Jejich životní styl přinese vrásky usedlejším osobám, konkrétně manželskému páru Macovi (Rogen) a Kelly (Rose Byrne) Radnerovým. Mac má sice stabilní práci a musí se s manželkou starat o maličkou dceru Stellu, ale nedá se říci, že by úplně vyspěl. Například se svým kolegou Jimmym (Ike Barinholtz) pravidelně kouří trávu. Zpočátku tedy věří ve snadnou  domluvu s vysokoškolským bratrstvem, které se právě nastěhovalo do jeho sousedství.

Při první návštěvě vše opravdu vypadá nadějně, manželé se zalíbí partě plné života  a vyměňují si popkulturní reference, jaké můžeme očekávat od lidí Rogenova zaměření, od Batmana až po Hru o trůny. Idylka pochopitelně nevydrží dlouho a Radnerovi se začnou několika způsoby snažit o vystrnadění nových sousedů.

Každou půlminutu až minutu dostaneme  vtip, jemuž podlehneme rychleji, než se stačíme zastydět, co i z nás starších může udělat puberťáky. Jenže každý má své meze a na ty své možná narazíme, když Sousedi „přitvrdí“ a rozpovídají se o erekci, močení, vibrátorech, atd. Zdá se, že penisy a jejich napodobeniny  probouzejí čísi fantazii. Nedočkáme se ovšem tolik náznaků vagín a to je diskriminace.

Vůdce bratrstva Teddy se odmítá podřídit „páprdům“.Peprné „všední“ konverzace, soupeření mezi dvěma generacemi, dokonce i ty lehčí vulgarity toho mohou přitom nabídnout daleko víc a skutečně jen s obtížemi můžeme zachovat kamennou tvář, když si účinkující natolik vychutnávají své slovní přestřelky a nám se představují stále noví barvití výtečníci. Jimmy Macovi pomáhá, ale přitom zůstává hodně nevyzrálý a ke konfliktu přistupuje po svém. Vůdce bratrstva Teddy (Zac Efron) se odmítá podřídit „páprdům“ a za každou cenu touží zapsat do velké historie mejdanů. Mac, jak jsem již naznačil, mezi oběma světy lavíruje. K tomu si přidejme ráznou děkanku Carol (Lisa Kudrow) a máme zde dvě neúnavně válčící strany i s rozhodčí. Pro každého je jeho role neskrývanou vášní, což nás o to víc vtahuje do nikdy nekončící grotesky.

Tentokrát platí, že oč větší rachot smíchu spustíme během prvního sledování, o to méně uvěřitelné pro nás později bude, co nám vlastně připadalo tak vtipné. Sousedi jsou tak trochu ekvivalentem většiny letních akčních blockbusterů, postrádají totiž dlouhou trvanlivost.
 
 

„Hej, pozvěte ho nejdřív na večeři!“

sousedi_foto_09
 
 

„Nikdy se nás neptejte, jestli na to máme koule!“

sousedi_foto_07
 
 

Zelená je barva života a ganjy…

sousedi_foto_03
 

65%

Sousedi / Neighbors

Tentokrát platí, že oč větší rachot smíchu spustíme během prvního sledování, o to méně uvěřitelné pro nás později bude, co nám vlastně připadalo tak vtipné. Sousedi jsou tak trochu ekvivalentem většiny letních akčních blockbusterů, postrádají totiž dlouhou trvanlivost.

  • Hodnocení

Tyto stránky využivají cookies, aby mohly nabídnout relevantní informace pro vás. Dalším setrváním s tímto souhlasíte, máte však možnost cookies zakázat. Přijmout Více informací