Jak vycvičit draka 2 / How to Train Your Dragon 2 – recenze

jak_vycvicit_draka_2_plakatNásledník blpského trůnu přilétá.
 
 
 
Škyťák i s Bezzubkou jsou zpět a přivádí s sebou celou dračí letku. Pět let po tom, co jsme se s Blpem a jeho obyvateli rozloučili, nastaly na ostrově obrovské změny. Několik generací stará nevraživost byla zapomenuta a draci se tu proměnili v něco jako domácí mazlíčky. Pomáhají při práci, při sportu a jsou naprosto rozkošní.

Vychrtlý vikinský klouček Škyťák nám vyrostl ve dvacetiletého mladíka, který má téměř vše, po čem toužil. Již není ostudou kmene, Astrid opětovala jeho city a s Bezzubkou si lítají (doslova) v oblacích. Na svých toulkách objevují nejen nová území, ale jednoho dne narazí i na nečekané nebezpečí, které změní životy všem.

Seznámíme se s malými neposednými dráčaty i majestátnými kolosy.Pokud jste si mysleli, že fantasie animované fauny a hlavně tvůrců byla vyčerpána, jste na omylu. Ta hrstka draků, která nám byla ukázána v prvním díle, je jako plivanec v moři šupin, drápů, tesáků a bezpočtu barev. Seznámíme se s malými neposednými dráčaty i majestátnými kolosy. I když se jedná o animák, tak nám 105 minut dlouhé dobrodružství nabídne parádní porci rozvernosti, humoru, napětí, akce i dramatu. A není to pouze tak, že jedna postava má za úkol rozesmát a druhá rozplakat. Například náčelník Kliďas i přes svou muskulaturu ovládá obojí.

Pamatujete si na dechberoucí let Škyťáka a Bezzubky z předchozího filmu? Tentokrát nás čeká ještě silnější zážitek. Větší prostor tentokrát dostaly za každých okolností stoické ovečky. Jejich vtipné scénky nás povedeně provází celým vyprávěním. Čím více se blížíme ke konci, tím snímek potemňuje. V jednu chvíli, na dětskou pohádku, ale překročí únosnou mez. Po amputování nohy hlavního hrdiny v minulosti se dala i tu očekávat nová tragédie. Ovšem je velmi důležité, jak je podána. Následné, trochu až naivní rozuzlení působí o to více neuvěřitelně.

Opomenu-li přešlap s přehnanou drsností jedné scény a opětovným nasazením růžových brýlí, je fantasy podívaná Jak vycvičit draka 2 více než důstojným nástupcem staršího filmu. Svojí hravostí, ale zároveň i vyspělostí ho dokonce převyšuje. 3D, jako u většiny animáků, je povedené a ještě prohloubí zážitek.
 
 

„Jen jim ukaž, zač je toho Eret!“

jak_vycvicit_draka_2_foto_09
 
 

Také byste chtěli mít doma dračí lampu?

jak_vycvicit_draka_2_foto_04
 
 

Komu nestačí létat na dracích, může to zkusit vedle nich.

jak_vycvicit_draka_2_foto_06
 

85%

Jak vycvičit draka 2 / How to Train Your Dragon 2

Opomenu-li přešlap s přehnanou drsností jedné scény a opětovným nasazením růžových brýlí, je fantasy podívaná Jak vycvičit draka 2 více než důstojným nástupcem staršího filmu. Svojí hravostí, ale zároveň i vyspělostí ho dokonce převyšuje. 3D, jako u většiny animáků, je povedené a ještě prohloubí zážitek.

  • Hodnocení

Tyto stránky využivají cookies, aby mohly nabídnout relevantní informace pro vás. Dalším setrváním s tímto souhlasíte, máte však možnost cookies zakázat. Přijmout Více informací