49. ročník MFF Karlovy Vary rozdal ocenění a zamával na rozloučenou

49_kviff_blikackaRebelka se vypravila sklízet kukuřici.
 
 
 
49. MFF Karlovy Vary včera skončil a rozdal své ceny. Hlavní Křišťálový globus za nejlepší film získal gruzínský režisér George Ovašvili za svůj snímek Kukuřičný ostrov. Nejlepším hercem byl zvolen Argentinec Nahuel Pérez Biscayart za výkon v belgickém dramatu Jsem tvůj a z navržených žen si cenu odnesla Američanka Elle Fanning, jedna z hvězd životopisného snímku Až na dno.

Český dokument Magický hlas rebelky získal cenu diváků, ovšem ve vlastní sekci dokumentů uspělo belgicko–rumunské Čekání na srpen a z jejich exemplářů do 30 minut chorvatský Autofokus. Zvláštní uznání se dostalo rakouskému Sicflajšu a argentinské Královně.

Své ceny obdržely také americký animák Šutry v kapsách nebo německé Někde jinde. V sekci „Na východ od Západu“ zaujala nejvíce ruská Nápravná třída a zvláštní ocenění si odnesli srbští Barbaři. Divácká soutěž deníku Právo odměnila snímky Magický hlas rebelky, Ostře sledované vlaky, Co děláme v temnotách, Chlapectví a I Origins.
Kukuřičný ostrov s pouhými třemi postavami se odehrává na hranici mezi Gruzií a Abcházií, kde obyvatelé čekají na vynoření malého ostrůvku z říčky, aby do něj mohli zasadit kukuřici.
 

Tyto stránky využivají cookies, aby mohly nabídnout relevantní informace pro vás. Dalším setrváním s tímto souhlasíte, máte však možnost cookies zakázat. Přijmout Více informací