Díra u Hanušovic – recenze

dira_u_hanusovic_plakatVesničko má okrajová.
 
 
 
Miroslav Krobot vyrazil na venkov, nejistý, co z jeho záměrů vzejde a jakými tématy se bude zabývat. Bohužel, na sondě do života venkovanů je to znát a člověku se díky němu bude chtít vrátit do zábavnějších krajů. Pokud ne do Babovřesků, tak alespoň do Hoštic. Venkované by měli s mohutným pokřikem konečně povstat a vysvětlit českým filmovým tvůrcům, že i oni si zaslouží trochu úcty.

Na rozdíl od Troškových obcí, v Hanušovicích by nejspíš neustále chcípal pes, pokud by nezesnula jedna německá občanka a skrze svého bratra tak nepřipravila rozdílné osudy pro sestry Marunu (Tatiana Vilhelmová) a Jarunu (Lenka Krobotová). Jedna z nich se možná pokusí o lepší život mimo Hanušovice, druhé hrozí, že zůstane mezi jejich mdlými obyvateli.

Někdy se podobají venkovskému osazenstvu spatřenému z rychle jedoucího vlaku.Teoreticky by se mělo být na co dívat. Ivan Trojan má pořád záblesk charismatu, i když jeho starosta nedisponuje zřejmě žádným vnitřním životem, ostatně jako většina místních rodáků, kteří se někdy podobají venkovskému osazenstvu spatřenému z rychle jedoucího vlaku. I když některým nelze upřít snahu, jako třeba Jaroslavu Pleslovi za jednoduchoučkého Olina, nikdo po nás nemůže chtít, abychom s napětím očekávali, co se těmto „balíkům“ přihodí.

O příběhu může být sotva řeč. Dostali jsme mišmaš erotických výbojů skrytých i „veřejných“, napětí mezi dvěma sestrami i jejich matkou (Johanna Tesařová), několik vykopaných kostí, nenaplněné ambice a nějaký ten zločin. Kdo je kdo, není v tom všem ani tak nepřehledné, jako spíš irelevantní. Z krkolomných situací a křečovité bezmoci v pátrání postav po smyslu jejich existence (taky by mne to zajímalo) vyplyne sice pár vtipů, jenže ty se dají vystihnout hláškou staré matky o „srandě jako v márnici“. Zklamán bude kdokoliv plný nadějí, že díra bude něčím zaplněna. Ať žije velkoměsto!
 
 

Mlíko alespoň naznačeno… Kdy se dočkáme krve?

dira_u_hanusovic_foto_04
 
 

„I toho psa by možná bylo třeba otrávit.“

dira_u_hanusovic_foto_08
 
 

„Ta vrchní… Je nějaká divná.“

dira_u_hanusovic_foto_07
 
 

30%

Díra u Hanušovic

Kdo je kdo, není v tom všem ani tak nepřehledné, jako spíš irelevantní. Z krkolomných situací a křečovité bezmoci v pátrání postav po smyslu jejich existence (taky by mne to zajímalo) vyplyne sice pár vtipů, jenže ty se dají vystihnout hláškou staré matky o "srandě jako v márnici". Zklamán bude kdokoliv plný nadějí, že díra bude něčím zaplněna. Ať žije velkoměsto!

  • Hodnocení

Tyto stránky využivají cookies, aby mohly nabídnout relevantní informace pro vás. Dalším setrváním s tímto souhlasíte, máte však možnost cookies zakázat. Přijmout Více informací