Méďa Béďa 3D / Yogi Bear – recenze

Pozor na piknikové košíky.
 
 
Méďa Béďa s Bubem jsou zajisté oblíbené postavičky mnoha lidí. Seriál, který prorazil počátkem 60. let, si získal místo v srdcích mnoha diváků. I já jsem sledovala příběhy a eskapády těchto dvou lumpů. Tentokrát se setkáváme s dalším novým zpracováním, tentokrát 3D. Před návštěvou kina jsem měla velké obavy. Dokonce jsem si říkala, že si počkám na DVD. I přes tyto negativní myšlenky jsem si lístek koupila, nasadila brýle a šla neohroženě do boje. To jsem netušila, jaké překvapení mě čeká.

Tvůrcům se velmi hezky podařilo skloubit digitálně animované postavy s přírodou a živými herci. Nikde nenajdete nic, co by Vás vyloženě negativně bilo do očí. Právě naopak. 3D rozměr zde zaujímá jednu z hlavní domén filmu. Ve velkém množství záběrů si můžete vybrat, na co se na filmu zaměříte, na co zaostříte. A díky tomu je 3D opravdu 3D. Spousta živočichů, předmětů a tekutin na Vás doslova vyskočí z plátna. Říkáte si, mě nějaké „baf“ a letící předmět nerozhází. Nevěřím, že při filmu několikrát neucuknete nebo minimálně nemrknete před předmětem letícím přímo na Vás.

Další předností filmu jsou zvířátka – Méďa Béďa s oddaným Bubem a hrdinka želva žabohubá. Tyto postavy jsou opravdu kouzelné. Jejich přítomnost na plátně Vás bude těšit. S lidským obsazením je to trochu horší (Tom Cavanagh, T.J. Miller, Anna Faris, Nathan Corddry a Andrew Daly). Jejich postavy jsou takové ploché, velmi předvídatelné a chvílemi až nudné. I když, třeba malé děti budou mít jiný názor.

Příběh originality moc nepobral. Je jednoduchý, známý a předvídatelný. Jednoduchost byla zajisté zvolena z důvodu cílové skupiny – děti. To by nijak nevadilo, ale trochu originality by příběh zajisté snesl. Díky dětskému publiku je příběh dabovaný. Nikdo myslím originální znění ani nečekal. I když, např. ve Slovanské domě je titulkovaná verze k dispozici. Bohužel, jsem byla přítomna dabovanému promítání. Většinou bývá u filmů pro děti dabing povedený, tentokrát to neplatí. Špatný není, spíše nemastný-neslaný.

Ale i přes tyto negativa film opravdu mile překvapil a z hrůzy, kterou jsem čekala, se vyšplhal na průměrný dětský film a to hlavně díky 3D. Pokud tento film chcete vidět, rozhodně nečekejta na DVD a vychutnejte si jeho kvality, které si doma nebudete moci dopřát.
 

Méďa Béďa a Bubu na scénu.


 

Na „Želéstoun“ se valí pohroma.


 

Strážce parkový je neohrožený ochránce lesa.


 

40%

Méďa Béďa 3D / Yogi Bear

Ale i přes tyto negativa film opravdu mile překvapil a z hrůzy, kterou jsem čekala, se vyšplhal na průměrný dětský film a to hlavně díky 3D. Pokud tento film chcete vidět, rozhodně nečekejta na DVD a vychutnejte si jeho kvality, které si doma nebudete moci dopřát.

  • Hodnocení

Tyto stránky využivají cookies, aby mohly nabídnout relevantní informace pro vás. Dalším setrváním s tímto souhlasíte, máte však možnost cookies zakázat. Přijmout Více informací