MY 2 – recenze

my_2_plakatGayové jsou ty nejlepší kamarádky.
 
 
 
„Nepřirozenou“ romanci mezi heterosexuální ženou a homosexuálním mužem lze považovat o něco reálnější. Emě (Jana Plodková) se zhroutilo manželství a jejímu choti (Jiří Vyorálek) pěsti na manželčině tváři příliš nepomohly. Útočiště proto nalezla u svého kadeřníka Tonyho (Ondřej Nosálek). Ten je rozpačitý ze samotného překvapení, avšak především by ho nikdy nenapadlo, že u něj bude někdy přespávat žena.

Plodková by mohla hraní problémových komplikovaných žen přímo vyučovat.Slobodanka Radun se při režii svého prvního celovečerního filmu snaží nahradit skutečný příběh originálním, ne příliš zpracovávaným nápadem. Když jej měnila ve skutečnost, zaplnila jeho prostinký děj pěticí osob, které možná procházejí jasným vývojem, ale když je snímek u konce, zjistíme, že nám na jejich proměnách zrovna nesejde. Emin manžel něco zničí, Tony se lehce pochlapí a Emina matka (Milena Steinmasslová) zažije záchvat neurózy i homofobie. Tolik k omáčce, již možná trochu ochucuje Luděk Sobota jako Emin otec, schopný probíhající spor odlehčit a vůbec u toho ze sebe nemusí dělat pitomečka. Celé to existuje  pouze proto, aby pár lidí, mezi nimiž by neměla existovat vzájemná přitažlivost, zůstal hodně dlouho u sebe  a mohl překročit zdánlivě dané hranice přátelství.

Plodková by mohla hraní problémových komplikovaných žen přímo vyučovat. Nosálek skoro až s podivem přivádí k životu zženštilého gaye tak aby rozesmál, nikoliv karikoval. Přinejmenším jejich soukromí by mohlo v teorii vystačit. Kromě silného hereckého „pokrytí“ jej drží kamera, dramaturgie i soundtrack.

Přesto se k atypické lidské situaci podařilo sice přidat abnormální epizody (a pár pikantérií utkví v paměti), jenže průběh „lovestory“ vypadá spíše jako nechtěná komedie a závěr nikoho neohromí. Hlavní pár si toho má hodně co říci, jenže by se to poslouchalo daleko méně ochotně, kdyby šlo o dvojici konvenční. Přijetí jinakosti je dobrá věc, ovšem MY 2  jí neumí využívat chytře.
 
 

Láska je láska. Když kluci choděj s klukama i holkama.

my_2_foto_01
 
 

Skvěle zařízený byt jen čeká na útok agresivního heterosexuála.

my_2_foto_04
 
 

„Posaďte se u nás. Experimentujeme s účesy i partnery.“

my_2_foto_02
 
 

55%

MY 2

Přesto se k atypické lidské situaci podařilo sice přidat abnormální epizody (a pár pikantérií utkví v paměti), jenže průběh "lovestory" vypadá spíše jako nechtěná komedie a závěr nikoho neohromí. Hlavní pár si toho má hodně co říci, jenže by se to poslouchalo daleko méně ochotně, kdyby šlo o dvojici konvenční. Přijetí jinakosti je dobrá věc, ovšem MY 2 jí neumí využívat chytře.

  • Hodnocení

Tyto stránky využivají cookies, aby mohly nabídnout relevantní informace pro vás. Dalším setrváním s tímto souhlasíte, máte však možnost cookies zakázat. Přijmout Více informací