SpongeBob ve filmu: Houba na suchu / The SpongeBob Movie: Sponge Out of Water – recenze

spongebob_houba_na_suchu_plakatS touto houbou není radno si zahrávat.
 
 
 
V podmořském městečku Zátiší Bikin probíhá den, jako každý jiný. U Křupavého kraba si nedočkaví hosté objednávají proslulé krabí hambáče, SpongeBob se ohání v kuchyni, jeho přítel Patrik si dává dvojitou porci oblíbené lahůdky a Sheldon Plankton se opět pokouší sebrat tajný recept, jenž má přitáhnout hosty do jeho prázdnotou zející restaurace. Ve chvíli, kdy se přísně střežený recept ztratí, vypukne chaos a parta kamarádů se ocitne na suchu, a to doslova.

Druhé celovečerní SpongeBobovo dobrodružství (první vzniklo před jedenácti roky) je pořádná jízda. I když se vše točí kolem hranaté žluté podmořské houby, výsledný efekt působí, jako by tvůrci pojedli trochu jiné houbičky. Celých 84 minut je napěchovaných barvičkami, taškařicemi, pištěním, létáním, zkrátka vším možným. Postupně se dokonce propracujeme od 2D animace po kombinaci živých herců a CGI triků.

Je toho tolik, až z toho jde hlava kolem.Popsat a rozebrat, co se to vlastně před našima očima děje, není téměř reálné. Je toho totiž tolik, až z toho jde hlava kolem. V jednom poměrně krátkém filmu dostaneme animák pro děti, postapokalyptickou vizi ve stylu Šíleného Maxe, cestování prostorem i časem, superhrdiny, šílené vědecké teorie, roboty, piráta, racky, šíleného rapujícího delfína…

Ve chvíli, kdy se nám přestane točit hlava a zhluboka se nadechneme, zjistíme, že se nacházíme uprostřed něčeho, co nás rozesměje, baví, ale zároveň i tak trochu vytlouká zdravý rozum z hlavy. Jestli je to dobře nebo ne, těžko říct. Jisté je jedno, na jedno polknutí je SpongeBob ve filmu: Houba na suchu hodně hutné sousto.
 
 

SpongeBob se hlásí do služby. Krabí hambáče tu budou do pěti minut.

spongebob_houba_na_suchu_foto_05
 
 

Byla jednou jedna houba, která nosila kalhoty a jmenovala se SpongeBob…

spongebob_houba_na_suchu_foto_07
 
 

Řekni to mé ruce!

spongebob_houba_na_suchu_foto_06
 
 

60%

SpongeBob ve filmu: Houba na suchu / The SpongeBob Movie: Sponge Out of Water

Ve chvíli, kdy se nám přestane točit hlava a zhluboka se nadechneme, zjistíme, že se nacházíme uprostřed něčeho, co nás rozesměje, baví, ale zároveň i tak trochu vytlouká zdravý rozum z hlavy. Jestli je to dobře nebo ne, těžko říct. Jisté je jedno, na jedno polknutí je SpongeBob ve filmu: Houba na suchu hodně hutné sousto.

  • Hodnocení

Tyto stránky využivají cookies, aby mohly nabídnout relevantní informace pro vás. Dalším setrváním s tímto souhlasíte, máte však možnost cookies zakázat. Přijmout Více informací