David Svoboda se chopil kordu a pasoval Historii evropských duelů a šermu do čtenářského stavu

krest_historie_edas_3_obr_00Křest knihy okořenila ukázka šermu bodákem.

Knižní trilogie autorů Jiří Kovařík a Leonid Křížek je kompletní. V ucelené sérii se tak můžeme vydat po stopách evropských duelů a šermu od starověku k branám renesance, od duelového ke sportovnímu kolbišti a navštívit čas rváčů a duelantů.

Představení třetího svazku Historie evropských duelů a šermu v Paláci knih Luxor bylo již tradičně zpestřeno názornou ukázkou. Tentokrát autor knihy Leonid Křížek s Michaelem Kňažkem předvedli napínavou ukázku šermu bodákem. Souboj fundovaně i vtipně komentoval Jiří Vincenc. Vzhledem k obsahu publikací proběhl křtící akt stylově, a to pasováním knihy, kterého se ujal David Svoboda, český reprezentant v moderním pětiboji, olympijský vítěz z londýnských her 2012 a mistr Evropy pro rok 2010. Úspěšný sportovec musel odpovědět i na záludnou otázku, zda by vyhrál v souboji s d’Artagnanem. Svoboda se smíchem odpověděl, že doufá, že by byli oba mrtví, protože v reálním duelu se double (dvojitý zásah) nepočítá.

Filmové fandy zajisté potěší, že poslední díl trilogie se zabývá i duely v beletrii, dramatu, filmu a okrajově i PC hrách. Na několika desítkách stránek zabrousíme nejen do historie, ale i současnosti. Dozvíme se například, jak moc/málo jsou souboje prezentované v dobrodružných snímcích reálné či ve kterém nalezneme tu nejlepší šermířskou scénu.

Jak to na akci vypadalo, si můžete prohlédnout ve fotogalerii na našem Facebook profilu.

krest_historie_edas_3_obr_01

krest_historie_edas_3_obr_02

krest_historie_edas_3_obr_03

krest_historie_edas_3_obr_04

Tyto stránky využivají cookies, aby mohly nabídnout relevantní informace pro vás. Dalším setrváním s tímto souhlasíte, máte však možnost cookies zakázat. Přijmout Více informací