Kingsman: Tajná služba / Kingsman: The Secret Service – recenze

kingsman_tajna_sluzba_plakatJames Bond je mrtev, ať žije James Bond!
 
 
 
Agenti Kingsman jsou něco jako novodobí Rytíři kulatého stolu. Jejich organizace je nejen supertajná, ale i naprosto odříznutá od politiky a byrokracie. Jsou to prostě ti hodní chlápci, kteří se snaží ochránit celý svět. Jedním z nich je i Harry Hart / Galahad (Colin Firth), který nové členy nevybírá podle sociálních vrstev a prestižních škol, ale na základě dobré intuice a trochu i osobních důvodů. Právě proto se do tajného výcviku dostane Eggsy (Taron Egerton), jenž bude muset nejen sobě i ostatním dokázat, že na to má, ale postavit se i superpadouchovi a filantropovi Richmondu Valentinovi (Samuel L. Jackson).

Matthew Vaughn (X-Men: První třída, Kick-Ass) nám přináší film, který bezesporu předčil veškerá očekávání. Pokud se vám stýská po starých a opravdových bondovkách s charismatickým agentem gentlemanem a výstředním megalomanským padouchem v hlavních rolích, budete při sledování Kingsman: Tajná služba doslova a do písmene slintat blahem.

Elegáni každým coulem bojují v dokonale padnoucích oblecích.Na jedné straně tu máme Kingsmany, kteří jsou elegáni každým coulem, bojují v dokonale padnoucích oblecích a používají vychytávky, jako je ruční granát v podobě zapalovače, smrtící jed v peru či neprůstřelný multifunkční deštník. Jejich organizace bere svoji práci velmi vážně. Pravým opakem je Valentine, který v luxusním sídle pojídá cheesburgery, nosí kšiltovky, nesnáší krev a chce vyhladit celé lidstvo, tedy téměř celé.

Snímek je protknut neuvěřitelnou energií, kterou nalezneme nejen v akčních scénách, ale i jednotlivých dialozích. Pokud jste si mysleli, že Colin Firth se na roli špióna nehodí, více jste se mýlit nemohli. Je dokonalý. Stejně jako Taron Egerton, jemuž vyšel jeho celovečerní filmový debut na jedničku s hvězdičkou. Samuel L. Jackson a jeho „Véčko“ se bez diskuse zapíše na listinu nejnezapomenutelnějších padouchů současnosti. Skvěle mu sekunduje i jeho pravá ruka Gazelle se dvěmi pekelně ostrými běžeckými čepelemi místo nohou. Role smrtonosné krásky se chopila Sofia Boutella, kterou jsme mohli spatřit například ve StreetDance 2. Její taneční schopnosti podtrhují její „práci nohou“. Vesměs všechny bojové scény se mohou pochlubit geniální choreografií. Není nereálné, že nepocítíte touhu zapsat se do kurzu bojových sportů.

Největší doménou akční komedie je ovšem nadhled, humor a fakt, že skládá hold starým akčním špionážním počinům, ale zároveň si z nich i (v dobrém smyslu) utahuje. Opomenut nesmí zůstat ani hudební doprovod. Je až neuvěřitelné, jak umně zvolený song dokáže proměnit krvavou scénu v něco kouzelného. Někdo se ovšem i tak může ohradit nad množstvím násilí.

Kingsman: Tajná služba je dárkem pro všechny, kteří mají rádi akci, humor, staré špionážní filmy, elegantní agenty, ujeté megalomanské padouchy a bezchybné herecké výkony. Pokud se vám stýská po Jamesi Bondovi, tak tento film vám rozhodně vykouzlí spokojený úsměv na rtech.
 
 

Jeden Kingsman a šest nezvedených výrostků? Mládež konečně dostane lekci slušného chování.

kingsman_tajna_sluzba_foto_08
 
 

„Véčko“ a „Háčko“ asi nenakupovali ve stejném obchodě.

kingsman_tajna_sluzba_foto_04
 
 

Zrcadlo skrývá mnohá tajemství, stačí se ho jen dotknout.

kingsman_tajna_sluzba_foto_07
 
 

95%

Kingsman: Tajná služba / Kingsman: The Secret Service

Kingsman: Tajná služba je dárkem pro všechny, kteří mají rádi akci, humor, staré špionážní filmy, elegantní agenty, ujeté megalomanské padouchy a bezchybné herecké výkony. Pokud se vám stýská po Jamesi Bondovi, tak tento film vám rozhodně vykouzlí spokojený úsměv na rtech.

  • Hodnocení

Tyto stránky využivají cookies, aby mohly nabídnout relevantní informace pro vás. Dalším setrváním s tímto souhlasíte, máte však možnost cookies zakázat. Přijmout Více informací