Rychle a zběsile 7 / Fast & Furious 7 – recenze

rychle_a_zbesile_7_plakat_czNěkdy nestačí pouze sešlápnout plyn k podlaze, ale mít i pořádně vyzbrojeného kámoše.
 
 
 
I když se režie sedmého Rychle a zběsile chopil James Wan, který má na svém kontě především horory (Saw, Insidious 1 a 2, V zajetí démonů), třást strachy se rozhodně nebudeme. Rychle a zběsile 7 totiž cílí na úplně něco jiného, a to na akci, rychlou jízdu, přestřelky, humor i dojemné okamžiky. Všeho dostaneme vrchovatou měrou.

Pokud jste si po zhlédnutí předchozího dílu mysleli, že sedmička nemůže být nadupanější a záporák více smrtonosný, pořádně jste se zmýlili. Deckard Shaw (Jason Statham) je vládou vytrénovaná mašina na zabíjení, která se chce pomstít všem, kteří ublížili jeho mladšímu bráškovi Owenovi (Luke Evans). Středobodem všeho PROČ je pomsta a touha chránit svoji rodinu a přátele.

Zvolí si více prostoru pro ničení automobilů i okolních budov.Dostat Deckarda do vězení, nebo ještě lépe do plastikového pytle jde dvěma způsoby, kratší a jednodušší cestou nebo tak trochu zbytečně složitou oklikou. Tým pod vedením Doma (Vin Diesel) si samozřejmě zvolí tu druhou možnost, při které mají více prostoru pro ničení automobilů i okolních budov. V nadupaných a speciálně upravených kárách se proto vydáme na road trip, kdy navštívíme Los Angeles, Tokio či Abú Dhabí.

I přesto, že rychlá a zběsilá partička byla i doposud plná zvučných jmen (Paul Walker, Michelle Rodriguez, Dwayne Johnson, Vin Diesel), vždy se najde prostor pro vyšperkování. Novou posilou se stali Jason Statham a Kurt Russell. Oba do rozjetého projektu zapadli na výbornou. Statham si za svého pomstychtivého zabijáka zaslouží bezpochyby jedničku s hvězdičkou, protože mu to jde za volantem, se střelnými zbraněmi i v boji face to face. Na vlastní kůži se o tom přesvědčí nejeden z našich starých známých.

Stejně jako v předchozích dílech, i v tomto pokračování se kašle na nějaké fyzikální zákony a pravděpodobnost. Ono ani není nic jiného očekávatelné, protože kdyby se tvůrci řídili pravidly, nebyla by to taková legrace. Navíc, když už tu máme Supermana (Vin Diesel) a Hulka (Dwayne Johnson), proč nepřihodit létající auta. Tentokrát ale superhrdinské vlastnosti některých aktérů nevyznívají nechtěně vtipně, jak se to stalo v šestce, protože se berou jen naoko vážně a my se můžeme s čistým svědomím upřímně zasmát.

I když se zdá, že je akční jízda pouze plná superlativů, najde se i tady prostor pro zlepšení. Například některé souboje jsou až moc natahované a navíc přerušované jinými scénami, že nás mohou trochu mást a nutit si v duchu myslet: „Tak už mu konečně ten zadek nakopej a jeď dál.“

Série Rychle a zběsile se i po tolika letech nestává natahovanou nudou, ale naopak stále nadupanější, rychlejší a (v dobrém slova smyslu) fantasmagoričtější jízdou nejen na čtyřech kolech. Tentokrát nás dokonce čeká i extra dávka sexy sukýnek a tvrdých úderů, včetně speciálního The Rockova wrestlingového chvatu.

P. S. Tvůrci a herečtí kolegové zavzpomínali na tragicky zesnulého Paula Walkera a zakomponovali do snímku i velmi dojemné rozloučení.
 
 

Berany, berany, berany, duc.

rychle_a_zbesile_7__foto_b04
 
 

Dwayne Johnson a těžké zbraně? Tento pohled nikdy neomrzí…

rychle_a_zbesile_7_foto_a05
 
 

Tato pekelně rychlá kráska nenechá chladnými ani Doma s Brianem.

rychle_a_zbesile_7__foto_b03
 
 

85%

Rychle a zběsile 7 / Fast & Furious 7

Série Rychle a zběsile se i po tolika letech nestává natahovanou nudou, ale naopak stále nadupanější, rychlejší a (v dobrém slova smyslu) fantasmagoričtější jízdou nejen na čtyřech kolech. Tentokrát nás dokonce čeká i extra dávka sexy sukýnek a tvrdých úderů, včetně speciálního The Rockova wrestlingového chvatu.

  • Hodnocení

Tyto stránky využivají cookies, aby mohly nabídnout relevantní informace pro vás. Dalším setrváním s tímto souhlasíte, máte však možnost cookies zakázat. Přijmout Více informací