Filmové události #24/15: Farář míří do nebe, Brad bojuje a špehuje, Poslední výstřel dvou velikánů

batman_v_superman_custom_posterVidíte rudě?
 
 
Nejspíš se teď hodně zlobíte, zvlášť když nám předchozí víkend vzal Vinnetoua i Drákulu. Kromě odchodu Rudého gentlemana vám hadr na býka připomene Rudá planeta, nová paže jisté postavy i asociace na rudou krev. Možná vás uklidní příčiny rvačky Supermana s Batmanem a vize zkázy našeho vlastního světa.
 

 
Zbožný dokument

Cenu Pavla Kouteckého za nejlepší dokument převzala Jana Ševčíková, režisérka snímku Opři žebřík o nebe. Pětičlenné porotě se zalíbil životní příběh Mariána Kuffy, bývalého horolezce, z něhož se po nehodě stal farář.


 

Pittova historie válek

Brad Pitt bojoval nedávno s nacisty i zombíky. Soudobý americký vojenský průmysl si na paškál vezme v komedii War Machine, podle knihy Michaela Hastingse. Snímek si budou moci přehrát klienti Netflixu v tomto srpnu a návštěvníci vybraných kin někdy během roku 2016.

Herec kromě netflixovské produkce nadále míří i do romantického špionážního thrilleru režiséra Roberta Zemeckise. On a Marion Cotillard (Dva týdny, jedna noc) představuje dvojici zabijáků (která se nakonec vezme), pověřených v Casablance během druhé světové války úkolem zlikvidovat německého velvyslance. Pitt ovšem dostane informaci, že jeho manželka je dvojitý agent a musí ji zabít. Vždycky budeme mít Paříž, paní Smithová?


 

Zemřel P. Brice (6. 2. 1929 – 6. 6. 2015) a Ch. Lee (27. 5. 1922 – 7. 6. 2015)

Do věčných lovišť se po nemoci odebral šestaosmdesátiletý představitel nejslavnějšího filmového indiána. Francouzský herec Pierre Brice, potomek šlechtické rodiny, za sebou měl řadu vojenských zkušeností, když si poprvé zahrál ve snímcích z 50. let. Většinou však šlo o vedlejší, až epizodní role. Roku 1962 se konečně předvedl jako apačský náčelník Vinnetou v adaptaci mayovky Poklad na Stříbrném jezeře. K postavě se vrátil ještě v deseti dalších snímcích, seriálu a jednom televizním filmu. Kromě mayovek na jeho kontě nalezneme také drama Třináctý rozmar nebo komedii Něžní zmatkaři. Později se objevoval pouze na televizní obrazovce, naposledy v seriálu Plavba snů. Nedávno odmítl roli Vinnetouova otce Inču-čuny v chystaném remaku.

Svého francouzského kolegu následoval o den později třiadevadesátiletý Brit Christopher Lee. Prvním filmem charismatem překypujícího muže byl Corridor of Mirrors z roku 1948. V druhé polovině padesátých let si pro něj zajímavé postavy připravily horory. Tak se z něj stalo Frankensteinovo monstrum (The Curse of Frankenstein), ale především známý aristokratický upír (Dracula) a dokonce zafačovaný egyptský zloduch (The Mummy). K Drákulovi se ještě několikrát vrátil. V té samé době byl znám i jako sir Henry Baskerville (Pes Baskervillský), aby později splynul s postavou samotného detektiva (Sherlock Holmes a náhrdelník smrti). Nejzapamatovatelnější byl stejně však jako antagonista, ať už šlo o zlosyna Fu Manchu, Bondova protivníka Scaramangu, čaroděje Sarumana z Pána prstenů a Hobita či hraběte Dooku / Dartha Tyrannuse z prequelové trilogie Star Wars. Do distribuce se zatím nedostal jeho poslední snímek Angels in Notting Hill.


 

Mizera Joe

Třetí část akční komedie Mizerové možná napíše Joe Carnahan (Šofér, seriál Ve službách CIA). Vyloučena pro něj není ani režisérská židle.


 

Robin natahuje tětivu

Studio Lionsgate poslalo do Sherwoodského lesa svého režiséra, aby zdramatizoval počátek zdejšího populárního zbojníka. Robin Hood: Origins natočí televizní tvůrce Otto Bathurst (Černé zrcadlo, Peaky Blinders – Gangy z Birminghamu).


 

Nenávist pod stromeček

The Hateful Eight, nový western Quentina Tarantina, vezme útokem Ameriku 25. prosince 2015.


 

S čím návratem znovu přijde zákon?

Denzel Washington se v pokračování thrilleru Equalizer vrací 29. září 2017.


 

Říjnová revoluce na rudé planetě

The Martian, výprava astronauta Marka Watneyho (Matt Damon) se místo 25. listopadu dostane do kin již 2. října. Původní datum premiéry získal Victor Frankenstein.


 

Co má Batman proti Supermanovi?

Úvod do děje Batman v Superman: Úsvit spravedlnosti osvětluje nová synopse: „Ze strachu před nekontrolovanými akcemi boha připomínajícího superhrdiny se úchvatný mstitel v Gotham City postaví modernímu hrdinovi Metropolis, zatímco svět se hádá, jakého ochránce vlastně potřebuje. A když mezi sebou vedou válku Batman se Supermanem, povstane nová krize, taková, která vystaví lidstvo dosud nevídanému ohrožení.“


 

Šťastného 4. července!

Synopsi získal i sequel slavného snímku o mimozemské invazi: „Poté, co Den nezávislosti předefinoval svůj filmový žánr, přináší další epická kapitola globální katastrofu nepředstavitelných měřítek. S pomocí ukořistěné mimozemské technologie vybudovaly národy na Zemi obří program planetární ochrany. Ale nic nás nedokáže připravit na vyspělou a bezprecedentní sílu mimozemšťanů. Pouze vynalézavost statečných mužů a žen může zachránit svět na pokraji vymření.“


 

Černý baron

Kromě dalších odpovědí na záhady vesmíru jsme se dozvěděli, jakého protivníka Dr. Strange hraje Chiwetel Ejiofor (12 let v řetězech). Temný mág Baron Mordo sdílí v komiksech se superhrdinou stejného mistra. Filmová verze by měla být spojením několika různých postav a možná nepůjde o jednoznačného padoucha.


 

Falešná princezna a komunistický robot

Herečka Billie Lourd, jejíž matku Carrie Fisher zná svět hlavně jako princeznu Leiu ze ságy Star Wars, se skutečně ukáže v nové části tohoto vesmírného příběhu. Nikoliv však jako princeznina dcera.

Identita je jistá v případě Anthonyho Danielse, tedy droida C-3PO. Soudě dle obrázků z nového merchandise bude ovšem ve Star Wars: Síla se probouzí jeho původní levá paže nahrazena novou, rudou končetinou. Chce snad místo Impéria komunismus?


 

Další boje o Akiru

Warner Bros. se překvapivě nevzdává hrané americké verze mangy/anime Akira. Nový scénář dostal za úkol napsat Marco J. Ramirez, scénárista a producent superhrdinského seriálu Daredevil.


 

Stříbrná krev je lepší než modrá!

Elizabeth Banks získá zřejmě po úspěchu s Ladíme 2 další režisérskou příležitost. Universal Pictures jí považují za schopnou adaptace fantasy pro mládež The Red Queen od Victorie Aveyard. Ve světě, kde lidé se stříbrnou krví a superschopnostmi vládnou lidem rudé krve, objeví v sobě magické nadání dívka z nižší kasty, je provdána za prince a vydávána za „stříbrnou“.


 

S jakým strašidlem potřebujete pomoci?

Chris Hemsworth alias Thor se objeví v nadcházejících „Krotitelkách duchů“ jako recepční týmu okultistek.


 

Žraločí dívka porazí klaďase

Ve studiu Fox vznikne animák podle komiksu Nimona. Autorka Noelle Stevenson stvořila nevšední koncept i v záplavě sci-fi/fantasy. Její titulní hrdinka, měnička podob se zálibou ve žraločím těle, pracuje pro šíleného jednorukého vědce, lorda Ballistera Blackhearta, s nímž chce porazit Ambrosia Goldenloina a jeho pořádkový sbor zdaleka ne tak nevinný, jak se může zdát. To vše již brzy v režii Patricka Osbornea, známého kraťasem Feast (předfilm Velké šestky).
 

Tyto stránky využivají cookies, aby mohly nabídnout relevantní informace pro vás. Dalším setrváním s tímto souhlasíte, máte však možnost cookies zakázat. Přijmout Více informací