Filmové události #27/15: Iva a Richard oceněni, Ptáci mají cvičitele, Conan prozrazuje

kviff_50_plakatTituly budoucích hitů.
 
 
Alfred Hitchcock by dodnes vyčníval, i kdyby si zajel na jubilejní Mezinárodní filmový festival v Karlových Varech, skytající něco pro fanoušky všech žánrů. Schválně, jestli totéž budeme moci říci i o režisérovi remaku jeho Ptáků. Horory ovšem často nevystihnou krutost skutečného světa. O to se pokusí kupříkladu Jason Hall. Pokud vám záleží, jak se co jmenuje, uděláme dnes tečku za pochybami o titulech Star Treku, nového thrilleru Michaela Baye a nejspíš i pokračování Strážců Galaxie.
 

 
Padesátileté Vary přejí mládí

Před dvěma dny, v pátek 3. července, vstoupil nejvýznamnější český filmový festival do svého jubilejního 50. ročníků. MFF Karlovy Vary oslavil své kulaté výročí znělkou s americkým hercem Melem Gibsonem a velkou zahajovací party v ulicích. Cenu prezidenta MFF za mimořádný přínos české kinematografii si akce přichystala pro herečku Ivu Janžurovou. Pro ocenění za celoživotní přínos se k nám dostavil Richard Gere. Kromě něj se mezi zahraničními hosty vyskytla Jena Malone ze ságy Hunger Games, režiséři George A. Romero a Kim Ki-duk a koncem týdne by měl dorazit třeba i Jamie Dornan alias Christian Grey, jeden z protagonistů Padesáti odstínů šedi. Jako první byl tentokrát promítnut Time Out of Mind s oslavovaným Gerem, jako poslední čekají na hosty Milenci těch druhých. V rámci doprovodného programu se představí ukázky z komedie Vojty Kotka Padesátka, oku filmového labužníka by však neměl uniknout válečný thriller Anthropoid nebo drama Hladová srdce. Nově přibyla sekce První podání, představující deset studentů a absolventů filmových škol z celé Evropy. Česko je zde prezentováno šestadvacetiminutovým příspěvkem režiséra Ondřeje Hudečka Furiant o mládí dramatika Ladislava Stroupežnického. Festival bude zakončen 11. července 2015.


 

Odvážně se pouští tam…

Třetí rebootový Star Trek skutečně ponese v originále titul Star Trek Beyond. Chris Pine a Zachary Quinto se již teď nechali „koupit“ k případnému čtvrtému dílu.


 

Korupce pod mičudou

Ben Affleck a Matt Damon hodlají společně produkovat snímek o nedávném korupčním skandálu v mezinárodní fotbalové federaci FIFA. Děj bude vycházet z dosud nevydané knihy Houses of Deceit od Kena Bensingera. Pro filmové obecenstvo jej připraví režisér Gavin O’Connor (Hrdost a sláva, Warrior) a scénárista Anthony Tambakis (Warrior).


 

Zemřel Ladislav Chudík (27. 5. 1924 – 29. 6. 2015)

Po těžkých zdravotních komplikacích se s námi rozloučil jedenadevadesátiletý slovenský herec Ladislav Chudík. Od svých dvaceti let byl členem Slovenského národního divadla. Roku 1946 se objevil v dramatu Varúj…! Českoslovenští diváci jej dále mohli vidět ve snímcích jako Vlčie nory, Putování Jana Amose a dalších filmových i televizních dílech. U nás si jeho jméno spojujeme hlavně s postavou primáře Sovy z populárního seriálu Nemocnice na kraji města. Byl prvním ministrem kultury po sametové revoluci. Roku 2010 získal Českého lva za vedlejší roli ve filmu Jana Hřebejka Kawasakiho růže. Na obrazovku jej naposledy vrátilo televizní drama Stopy života – Dívčí sen. V březnu 2016 se s ním ještě setkáme během vyšetřování Richarda Krauze z krimidramatu Rudý Kapitán.


 

Alfredův dědic má jméno

Remake Hitchcockova hororu Ptáci bude režírovat holandský tvůrce Diederik Van Rooijen (Stellina válka, Nahranej).


 

Jak se to v Libyi všechno pos…

Sbližování kultur určitě napomůže thriller Michaela Baye o útoku na americké velvyslanectví. Čerstvě pojmenovaný 13 Hours: The Secret Soldiers of Benghazi obsadí americká kina 15. ledna 2016.


 

Země tří hranic a drog

J.C. Chandor (Vše je ztraceno, Deepwater Horizon) se zajímá o bývalý projekt kolegyně Kathryn Bigelow, thriller Triple Frontier. Možná právě s ním se vydáme do oblasti “la triple frontera”, tedy zóny narkobaronů blízko hranic Paraguaye, Argentíny a Brazílie.


 

Díky za vaší službu

Sénárista Jason Hall (Americký sniper) si brousí zuby na svou první režii. Půjde o zpracování knihy Davida Finkela  Thank You for Your Service o těžkých zážitcích amerických vojáků, navrátivších se z Iráku a Afghánistánu.


 

Spider-Manovy nostalgické legrácky?

Kevin Feige, prezident Marvel Studios, přislíbil dosud nepoužité padouchy pro příští inkarnaci Spider-Mana. Marvelovská verze se má více soustředit na středoškolský život Petera Parkera ve stylu, který producent přirovnal k filmům Johna Hughese (Sám doma, Kudrnatá holka, Trable prcka Binka).


 

Svazek 2 na plátně

Pokračování sofistické marvelovky Strážci Galaxie se zřejmě bude jmenovat Guardians of the Galaxy Volume 2.


 

Conan – král na odpočinku?

Arnold Schwarzenegger popsal úvod do příběhu chystaného fantasy dobrodružství The Legend of Conan. Jeho hrdý Cimmeřan byl dlouho králem, ale později se trůnu dobrovolně vzdal. Nyní se vrací, jelikož jeho království potkalo cosi příšerného…


 

Méně temnoty pro Del Tora

Režisér Guillermo del Toro již není spojen s adaptací komiksu Justice League Dark a má se plně věnovat pokračování snímku Pacific Rim: Útok na Zemi.


 

Jsou brouci horší než dinosauři?

DreamWorks chce zfilmovat sci-fi knihu Mikro, posmrtně vydaný román Michaela Crichtona, autora Jurského parku. Skupina studentů je pozvána do výzkumného střediska na Havaji, kde odhalí vražednou konspiraci mikrobiologické společnosti. Hlavní hrdinové jsou záhy zmenšeni na miniaturní velikost a v deštném pralese mohou přežít jen díky svému důvtipu a vědeckým znalostem.


 

I francouzská budoucnost mluví anglicky

Francouzka Claire Denis (Sama v Africe, Parchanti spí dobře) se připravuje na režii anglicky hovořícího debutu. V nové sci-fi se podíváme za hranice naší sluneční soustavy v budoucnosti, jež ovšem působí jako současnost.


 

Jak být správným monopolistou!

Natáčení filmu podle deskové hry Monopoly bude financováno společností Lionsgate. Scénář pro něj napíše Andrew Niccol (Truman Show, Obchodník se smrtí).


 

Wooden Man

Jistý Paul Thomas Anderson je věrný svému pohádkářskému příjmení. Daroval nám sice v posledních letech nepohádkové příběhy jako Mistr či Skrytá vada, nyní však, alespoň podle serveru The Hollywood Reporter, minimálně napíše, ba i možná  bude režírovat nového Pinocchia, kde si řezbáře Geppetta zahraje sám Robert Downey Jr. Pozor, nezaměňovat s disneyovským projektem!
 
 

Tyto stránky využivají cookies, aby mohly nabídnout relevantní informace pro vás. Dalším setrváním s tímto souhlasíte, máte však možnost cookies zakázat. Přijmout Více informací